NOVETATS

Cheste celebra los veinte años de los planes de especialización deportiva

Cheste celebra los veinte años de los planes de especialización deportiva

Antiguos alumnos, como la exnadadora olímpica Lydia Morant, han asistido al acto del 20 aniversario de la puesta en marcha de este programa, gracias al cual deportistas de élite han podido compaginar la vida académica y la deportiva.

El viernes 20 de septiembre de 18 a 20h se celebraron los 20 años de los Planes de Especialización Deportiva en el Complejo Educativo de Cheste. El acto, que primeramente se planificó para hacerlo en los Jardines de Gerencia, tuvo que ser desplazado al Pabellón Doble por las previsiones meteorológicas.

El acto contó con la presencia del director general de Deporte, Josep Miquel Moya y el director territorial de Educación, Cultura y Deporte, Santiago Estañan.

Por este centro han pasado atletas, jugadores de balonmano o rugby, karatecas, judokas y deportistas de halterofilia o ajedrez, entre otros, que acudieron a este encuentro con sus antiguos compañeros.

Actualmente estudian y entrenan deportistas de 14 modalidades diferentes: atletismo, bádminton, beisbol, balonmano, hockey, karate, natación, taekwondo, orientación, triatlón, tenis de mesa, tiro con arco, rugby y voleibol.

 

Foto 1 (descargar)

Foto 2 (descargar)

Transferència de fons arxivístics a l’Arxiu Històric de la GVA

Transferència de fons arxivístics a l'Arxiu Històric de la GVA

Comité Valencià Disciplina Esportiva, Kelme i Rendició de comptes de les federacions esportives C.V.

L'Arxiu Històric de la Generalitat ha rebut la transferència, des de la Direcció General d'Esport, de tres rellevants fons documentals: Comité Valencià Disciplina Esportiva, Kelme i Rendició de comptes de les federacions esportives C.V.

Les transferències realitzades per l'Administració als arxius històrics comporten, atés els requeriments, un treball associat què fa personal de documentació i arxiu: sanejament dels expedients llevant documentació no-d'arxiu; retirada d'elements que pugen comprometre la preservació; correccions en classificació o en l'ordre de l'expedients així com altres accions per a pal·liar o solucionar pràctiques no adequades o incidents en la documentació; elaboració d'una relació del contingut dels fons segons la normativa i a les característiques aplicades en SAVEX (Sistema Arxivístic Valencià en Xarxa); adaptació a unitats d'instal·lació normalitzades, etc.

  • Comité Valencià de Disciplina Esportiva (CVDD)

Aquesta documentació comença en 1986 i arriba fins a l'actualitat. Si bé es tracta d'un fons viu, l'actual Comité (ara, Tribunal de l'Esport de la Comunitat Valenciana, TDCV) treballa des de finals de 2018 únicament amb documentació digital en suport electrònic gràcies als nous processos telemàtics de l'Administració.

L'anteriorment anomenat Comité Valencià de Disciplina Esportiva ha sigut el màxim òrgan de decisió de la Comunitat dins de la via administrativa. Podeu consultar les actuals resolucions dels recursos administratius (disciplinaris i electorals) interposats davant el TDCV en la pàgina del Tribunal de l'Esport.

  • KELME

Aquesta documentació abasta els anys en quins la Generalitat es va fer càrrec de l'ara desaparegut equip ciclista espanyol.

  • Rendició de comptes anuals de les federacions esportives de la Comunitat Valenciana.

Aquesta sèrie conté la rendició de comptes de les federacions, avaluades anualment per la Direcció General de l'Esport, amb la finalitat de ser aquests comptes aprovats i depositats al Registre d'Entitats Esportives. Aquesta rendició de comptes forma part del control i tutela que exerceix la Direcció General de l'Esport d'acord amb la normativa vigent.