Novedades

« Atrás

ELS ARTESANS DE PILOTA VALENCIANA TINDRAN EL RECONEIXEMENT OFICIAL DEL CENTRE D'ARTESANIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA

ELS ARTESANS DE PILOTA VALENCIANA TINDRAN EL RECONEIXEMENT OFICIAL DEL CENTRE D'ARTESANIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA

El Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, depenent de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, reconeixerà oficialment els artesans i artesanes de pilota valenciana..

 La Comissió d'Artesania ha aprovat el primer tràmit per a la incorporació d'aquest ofici en el Repertori d'Oficis Artesans de la Comunitat Valenciana. 

Per sol·licitud de la Direcció General de l'Esport de la Conselleria d' Educació, Investigació, Cultura i Esport (Coordinació de Pilota Valenciana), s'incorporarà l'ofici d'artesà i artesana de la pilota valenciana. Aquesta abastarà «tant els fabricants de les diverses modalitats de pilota existents per a la pràctica d'aquest esport com els fabricants de didals, guants i planxetes per a la protecció de les mans i tots aquells elements relacionats amb la pràctica de la pilota valenciana. 

Aquests oficis formen part de l'essència d'aquest esport i són una mostra de la cultura i tradició artesanal valenciana. La decisió es fonamenta també en la consideració de la pilota valenciana com a bé d'interés cultural immaterial. Aquesta iniciativa coincideix en la celebració del Dies Europeus de l'Artesania 

El Centre d'Artesania de la CV participa en els dies europeus de l'artesania amb diferents exposicions, tallers i xerrades, amb assistència gratuïta. Els dies estan organitzats per la Fundació EOI-Fundesarte, Oficioyarte - Organización de los Artesanos de España, i es celebren de l'1 al 7 d'abril 2019. 

L'objectiu d'aquesta acció és acostar al públic el món del patrimoni i de la creació, mitjançant una oferta d'activitats entorn del sector de l'artesania per a totes les edats; tractar de consolidar aquest esdeveniment com a festa europea de les arts i els oficis i que se sumen cada any més països a aquesta iniciativa. En l'actualitat, participen 19 països.

Des de la Coordinació de Pilota Valenciana celebrem aquest fet ja que creiem que farà visible un treball imprescindible per a la pràctica del nostre esport i ajudarà al sector a garantir el seu futur. Agraïm la iniciativa presa pel Centre d'Artesania i animem els artesans i artesanes a demanar la sol·licitud al centre per tal de gaudir dels avantatges que suposa tenir aquest reconeixement.

Coordinador de Pilota Valenciana

Sebastià Giner