Novedades

« Atrás

Pilota a l'Escola visita la comarca del Vinalopó Mitjà.

Pilota a l'Escola visita la comarca del Vinalopó Mitjà.

Aquest dimecres 20 de març se celebra la quarta jornada de Secundària de Pilota a l'Escola al trinquet municipal de Petrer.

  • En l'edició de ‘Pilota a l'escola' 2018-2019 participen més de 500 centres educatius.

 

IV Jornada de Competició de Secundària de Pilota a l'Escola

 

El trinquet municipal de Petrer és l'escenari on se celebra la quarta jornada de competició del programa Pilota a l'Escola. Tres instituts competiran per aconseguir una plaça per a la fase final que es jugarà a Massalfassar el proper 9 de maig.

Després d'haver jugat la fase intracentres on es van classificar 4 equips per centre, els instituts d'Alacant, IES Mare Nostrum, de Novelda, IES Vinalopó i d'Onil, IES la Creueta s'enfrontaran entre ells en aquesta fase intercentres. Dels 12 equips que hi jugaran formats per 100 xiquets i xiquetes de 1r i 2n d'ESO, eixirà l'equip que jugarà la fase final. Les partides han començat a les 9 del matí i fins a les 14 hores està previst que estiguen jugant i gaudint del nostre esport.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport organitza anualment aquest programa conjuntament amb la Federació de Pilota Valenciana per tal d'acostar l'esport de la pilota valenciana al nostre jovent. En aquesta edició s'hi han inscrit 511 centres educatius de primària i secundària. Any rere any des del 2015, la Conselleria d'Esport ha augmentat el pressupost, i, enguany, el pressupost ja arriba als 200.000 euros.

El programa consta de dues modalitats de participació, una per a primària i l'altra per a secundària, amb una estructura comuna: Una primera sessió formativa per al professorat, una segona als centres educatius i una tercera de trobada entre centres educatius; concretament:

 

PRIMÀRIA

 

Jornades formatives

Prèviament a la realització de les sessions als centres educatius, el professorat que participa en el programa i els tècnics de l'FPV reben una sessió formativa per tal de conèixer el programa i disposar dels recursos necessaris per treballar al centre.

  • Planificació de sessions de docents

5 de novembre: Benicarló i Agost

7 de novembre: Castelló i Benidorm

9 de novembre: Elx i Pelai

12 de novembre: Pedreguer i Pelai

14 de novembre: Pelai i Oliva

16 de novembre: Alzira i Massalfassar

  • Sessió a tècnics i professionals

8 de novembre al trinquet de Pelai de València. 9.30 a 10.00 tècnics que comencen per primera vegada i de 10.00 a 12.00 tot el personal per a rebre les novetats d'enguany.

 

 

 

 

Sessions als centres educatius

 

Una vegada que el professorat haja treballat amb l'alumnat tot el que es va acordar en les sessions formatives, s'iniciaran les sessions als centres de primària. Enguany començaran el 19 de novembre i acabaran la primera quinzena de maig.

 

Jornades de cloenda

 

Així com acaben les sessions dels tècnics als centres de primària, s'organitzaran per comarques trobades d'un matí dels centres que hi hagen participat per a realitzar una trobada de convivència i pràctica de la pilota.

 

Benicarló (Baix Maestrat) 19 de febrer

Castelló de la Plana (Plana Alta) 26 de febrer

Santa Pola (Baix Vinalopó) 5 de març

Elx (Baix Vinalopó) 21 de març

Benidorm (Marina Baixa) 2 d'abril

Canals (Costera) 11 d'abril

Xeraco (Safor) 7 de maig

Massalfassar (Horta Nord) 16 de maig

 

SECUNDÀRIA

 

L'objectiu general en aquesta etapa és estendre el programa en secundària i batxillerat. Es pretén crear un marc de convivència entre centres, alhora que gaudisquen de la pràctica de la pilota valenciana i es beneficien dels efectes de la realització d'activitat física.

La competició es dividirà en quatre fases:

  • Fase intracentres: Cada institut farà una competició dins del centre per decidir els 4 equips que passaran la següent fase.

  • Fase Intercomarcal Els equips dels centres guanyadors de la fase anterior, s'enfronten amb els d'altres centres pròxims per decidir els equips que passaran a la fase final.

  • Fase Final: Els equips que han superat totes les fases competiran per grups i els dos primers classificats jugaran la gran final.

El programa té un portal web que ofereix informació detallada, així com un formulari d'inscripció, enllaços d'interés i un espai per als docents, a més d'un vocabulari de pilota valenciana. Així mateix, disposa d'un apartat dedicat a la competició entre els centres escolars, i també té material gràfic i vídeos, tot això relacionat amb el món de la pilota valenciana.

Enllaç al portal web: http://pilotaescola.gva.es/va/
 

Coordinació de Pilota Valenciana

Sebastià Giner

682321211