Detall notícia

'Dead Hamlet' de Sennsa Teatro Laboratorio es presenta en Sagunt a Escena

11/08/2017

Sennsa Laboratorio Teatro planteja en la seua darrera producció, Dead Hamlet, una original aproximació al clàssic de William Shakespeare des del sentit rítmic de les accions, el gran simbolisme escènic i l'ús del cant i la dansa. En definitiva, es tracta d'una revisió des del teatre poètic i amb la gran força expressiva que caracteritza la trajectòria de la companyia que dirigeix J. M. Mudarra.

"El mite de Hamlet és una eina perfecta per parlar de la lleialtat, del dubte, de la vida, de la mort", indica Mudarra sobre un muntatge que "intenta depurar al màxim el text shakesperià, deixar-lo en la seua més pura essència". En aquesta línia, Dead Hamlet planteja una escenografia radical, plena de jocs simbòlics (el punyal, el drap roig…), al servei del desplegament físic i artístic dels actors.

Amb aquesta proposta, Sennsa Laboratorio Teatro torna a un dels grans personatges de la història del teatre, Hamlet, la complexitat dramàtica del qual ja abordaren anys enrere a través del text Màquina Hamlet de Heiner Müller. "Hamlet és la tragèdia del ser conscient, de l'home i la dona desperts que es debat entre lluitar o rendir-se… d'ací la seua permanent vigència", destaca el director de la companyia resident en Sevilla.

'Dead Hamlet' és una versió lliure de Hamlet per a teatre físic i dansa que s'inspira en el clàssic i pren com a referència els valors filosòfics, ètics i artístics de l'obra de Shakespeare, expressat en un llenguatge escènic físic i poètic.

Els intèrprets d'aquest muntatge són Sandra Pozo, Fernando Lahoz, Thais N. Izquierdo, Adrian A.B. Blanca Garcia de Arboleya, Rebeca García, Conso Muñoz, Renata Edison, A. Cornejo i Karim Bedda.

Arxius relacionats