Detall notícia

La Filmoteca inicia nova temporada al Teatre Arniches d'Alacant amb 'La llegada' de Denis Villeneuve

13/09/2017
La Filmoteca inicia nova temporada al Teatre Arniches d

L'Institut Valencià de Cultura inicia una nova temporada de la Filmoteca al Teatre Arniches d'Alacant amb la projecció, el dijous 14 de setembre, a les 18 hores i les 20.15 hores, de 'La llegada' (2016) del director canadenc Denis Villeneuve, que s'enquadra dins del cicle sobre les millors pel·lícules de 2016, en el qual també podran veure's 'Más allá de las montañas' del xinès Jia Zhangke (5 d'octubre), 'Todos queremos algo' de Richard Linklater (16 de novembre) i 'Paterson' de Jim Jarmusch (7 de desembre).

Protagonitzada per Amy Adams, Jeremy Renner i Forest Whitaker, 'La llegada' és una singular producció de ciència ficció que ha figurat en les nominacions dels principals premis cinematogràfics en 2016. Amb l'arribada de naus extraterrestres a la Terra, els alts comandaments militars demanen ajuda a una experta lingüista per a intentar esbrinar si els alienígenes són pacífics o suposen una amenaça.

La programació de la Filmoteca en el Teatre Arniches també contempla un cicle de quatre pel·lícules que s'estrenen a Alacant: 'El abrazo de la serpiente' del colombià Ciro Guerra (21 de setembre); 'Las mil y una noches. Volum 3: 'El embelesado' del portuguès Miguel Gomes (19 d'octubre); 'Ahora sí, antes no' del coreà Hong Sang-soo (23 de novembre); i 'La estratègia del silenci' del valencià Vicent Peris, un documental sobre els deu anys de lluita de l'Associació de Víctimes del Metro (14 de desembre).

La programació es tanca amb la projecció del clàssic restaurat 'El joven Lincoln' (1939), de John Ford (28 de setembre) i tres títols fonamentals del cinema negre de la dècada dels quaranta: 'Perdición' (1944), de Billy Wilder (26 d'octubre); 'La mujer del cuadro' (1944), de Fritz Lang (30 de novembre) i 'Regreso al pasado' (1947), de Jacques Tourneur (21 de desembre).

La coordinadora territorial de l'Institut Valencià de Cultura a les comarques d'Alacant, Alicia Garijo, ha assenyalat que "la Filmoteca inicia l'últim quadrimestre de l'any 2017 amb la programació de tres cicles en els quals els espectadors alacantins podran veure pel·lícules que no s'estrenen normalment en les sales comercials de la ciutat al costat de grans clàssics del cinema que tan sols poden veure's en el marc d'una sala especialitzada. La Filmoteca a Alacant segueix apostant pel cinema de qualitat en versió original i per pel·lícules fonamentals tant de la història del cinema com de l'actualitat cinematogràfica.»

El director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia del Institut Valencià de Cultura, José Luis Moreno, ha assenyalat que "en la programació d'aquesta nova temporada de la Filmoteca al Teatre Arniches s'inclou una pel·lícula valenciana: 'La estratègia del silenci' de Vicent Peris, un documental sobre les víctimes de l'accident del Metro que ha comptat amb les ajudes a la producció de l'IVC i amb el nostre suport perquè siga programat i projectat en festivals i altres esdeveniments cinematogràfics".

Totes les projeccions de la Filmoteca en el Teatre Arniches se celebren els dijous en doble sessió de 18 hores i 20.00 hores. El preu de l'entrada és 3 € i entrada de descompte de 2 € per a joves, estudiants, jubilats, aturats, discapacitats i grups.

Arxius relacionats