Detall notícia

La Generalitat celebra a Torrevieja el Dia Europeu de les Llengües amb activitats per a centenars de xiquets i xiquetes que hi han participat

26/09/2017

La Generalitat commemora el Dia Europeu de les Llengües a Torrevieja. A Europa es parlen cada dia més de dues-centes llengües i el Consell Europeu advoca pel respecte a la diversitat cultural i lingüística. A la jornada ha assistit el secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miguel Soler, acompanyat per l'alcalde de Torrevieja, José Manuel Dolón, la directora territorial d'Alacant, Tudi Torró, pel regidor d'Educació de Torrevieja, José Hurtado, i per representants de la Universitat d'Alacant.

Miguel Soler ha explicat que "les llengües són ponts de comunicació i donen oportunitats. Per això són tan importants aquestes celebracions, i per a nosaltres era especialment important organitzar una festa per les llengües en un lloc com Torrevieja, que acull molts ciutadans nouvinguts i té una diversitat lingüística enorme".

D'altra banda, José Manuel Dolón ha afegit que "és un honor que aquest any Torrevieja siga seu del Dia Europeu de les Llengües. Ací resideixen més de 130 nacionalitats que comparteixen la seua vida en pacifica convivència. La celebració d'aquest dia corrobora que és un fet que les llengües serveixen per a facilitar la convivència, i Torrevieja n'és una mostra"

La jornada ha començat amb activitats per als alumnes dels centres educatius de Torrevieja. Entre aquestes activitats s'ha realitzat un taller de llengua de signes a càrrec de Fesord i una actuació musical del grup Carraixet.

Miguel Soler ha afegit que "és un privilegi celebrar amb tants xiquets i xiquetes el Dia de les Llengües a Torrevieja. Estem molt agraïts a l'Ajuntament i també a la Universitat d'Alacant per la seua col·laboració. Totes les activitats organitzades són per a visibilitzar la riquesa de llengües del món".

Les escoles oficials d'idiomes també estan presents en aquesta jornada, juntament amb el Centre de Formació de Persones Adultes i les unitats de Batxillerat dels IES de Torrevieja, amb una lectura de poemes en diferents llengües.

Per finalitzar la jornada s'ha programat l'espectacle 'De banda a banda del Mediterrani', del valencià Pep Gimeno, 'el Botifarra', i el marroquí Ahmed Touzani, al qual assistirà també el director general de Política Lingüística.

En aquest espectacle es fusiona la cançó tradicional valenciana que Gimeno ha recollit després d'anys de recórrer les comarques centrals valencianes, amb la música àrab del músic i cantant Touzani, una mostra de la diversitat lingüística que construeix ponts.

La Conselleria aposta per l'aprenentatge de llengües com a eina per a superar les diferències culturals i arribar a entendre i comprendre altres realitats i cultures. La intercomunicació i la comprensió afavoreixen la tolerància i el respecte per la identitat i la diversitat.

El Consell d'Europa, mitjançant la celebració del Dia Europeu de les Llengües, vol promoure el plurilingüisme i aconseguir que, cada dia més, els europeus siguem capaços de comunicar-nos en diverses llengües en funció de les necessitats pròpies.