Detall notícia

L'exposició 'Viatja llibre / Viatja lliure' viatja a l'Espai de Joan Fuster, a Sueca

06/10/2017
L"exposició "Viatja llibre / Viatja lliure" viatja a l"Espai de Joan Fuster, a Sueca

L'exposició 'Viatja llibre / Viatja lliure', per a fomentar la lectura pels escriptors valencians i difondre el patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana, viatja a l'Espai Joan Fuster, que torna a obrir després de l'estiu.

'Viatja llibre' és una exposició concebuda per a circular pels pobles de la Comunitat Valenciana i donar a conéixer els entorns que van inspirar la producció literària d'autors valencians. Després passar per la Biblioteca Pública de València, on aquesta iniciativa va ser presentada, arriba a la Casa Museu de Joan Fuster.

L'exposició consta de panells que informen sobre nou cases museus d'escriptors i tres rutes literàries: Fundació Carles Salvador (Benassal), Fundació Max Aub (Segorbe), Ruta de Tombatossals (Castelló), Casa de Lluís Guarner (Benifairó de les Valls), Casa Museu Blasco Ibáñez (València), Ruta Vicent Andrés Estellés (Burjassot), Espai Joan Fuster (Sueca), Casa Natal d'Enric Valor (Castalla), Casa Museu Azorín (Monòver), Casa Museu Gabriel Miró (Polop), Ruta Carmelina Sánchez Cutillas (Altea) i Fundació Cultural Miguel Hernández (Orihuela).

En cada panell s'ofereix informació sobre la ubicació de la casa o ruta, biografia de l'autor, itinerari literari i un fragment sobre alguna de les seues obres.

La mostra es complementa amb una pàgina web i un tríptic divulgatiu que disposa d'un mapa de la Comunitat on s'han identificat les cases museu dels escriptors i d'un codi QR que remetrà a la pàgina , on es recull tota la informació sobre el projecte i l'exposició.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha destacat que amb aquesta exposició "donem a conéixer els racons de la Comunitat Valenciana que apareixen en algunes de les obres dels autors valencians, i invitem els ciutadans a s'aproximar-se a les obres d'aquests autors valencians".

L'exposició està comissariada pel professor de la Universitat de València Alexandre Bataller, i forma part del Pla valencià del foment del llibre i la lectura Llegim Llegim Llegim 2017-2021, que realitza la Generalitat en col·laboració amb la Fundació Full.

Arxius relacionats