Detall notícia

Les jornades 'Edusiona't-Una mirada de pau' reben més de mil inscripcions

11/10/2017

Les jornades 'Edusiona't-Una mirada de pau', que se celebren el 16 i el 17 d'octubre al Palau de les Arts de València, ha arribat als 1.050 docents inscrits de 498 centres educatius de tot el territori valencià, principalment membres d'equips directius, orientadors i orientadores i coordinadors i coordinadores d'igualtat i convivència.

Aquest seminari està organitzat per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, en col·laboració amb el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

Amb el títol 'Prevenció i detecció del racisme, xenofòbia i intolerància en l'aula: propostes per a millorar la convivència', el seminari abordarà diferents temes com el racisme, la xenofòbia i les expressions d'odi, amb l'objectiu de reflexionar, parlar, debatre, dotar de recursos, compartir experiències o coneixements o presentar eines.

Les jornades 'Edusiona't-Una mirada de pau' s'inicia amb un acte d'inauguració que comptarà amb la presència del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la secretària general d'Immigració i Emigració del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, Marina del Corral, i el director general d'Avaluació i Cooperació Territorial de la Secretaria d'Estat d'Educació, Marco Aurelio Rando.

Es realitzaran diferents ponències monogràfiques durant ambdós dies. El dilluns 16 d'octubre, la directora de la revista 'Convives' inicia la jornada amb la ponència 'Convivencia positiva e inclusión'. El dimarts, 17 d'octubre, es presentaran els projectes 'Frida- Formació per a la prevenció i detecció del racisme i la xenofòbia i formes connexes d'intolerància a les aules' i 'Detecció de situacions de violència en centres escolars a través del registre d'incidències del pla PREVI a la Comunitat Valenciana'.

Així mateix, els participants podran assistir, durant aquest mateix dia, a les presentacions del director general de l'Agència Valenciana d'Igualtat en la Diversitat, José de Lamo Pastor, sobre 'La resposta al racisme i la xenofòbia des d'una perspectiva estratègica i integral', i del director general de Política Educativa, Jaume Fullana, que explicarà el protocol d'acollida a l'alumnat desplaçat.

Les ponències es tanquen amb la professora de Psicologia Social de la Universitat de Salamanca Concha Antón Rubio, amb el tema 'Actuación en el medio escolar y con las personas implicadas en los incidentes de racismo o xenofobia'.

Entre altres activitats que es realitzaran durant el seminari destaquen la taula redona 'Diagnòstic i marc normatiu sobre el racisme i la discriminació racial o ètnica en l'escola', diferents tallers que es realitzaran al migdia del 17 d'octubre o la sessió d'experiències amb representants de centres educatius de Mislata, Terrassa i València.

'Edusiona't-Una mirada de pau' compta amb una sessió de cloenda en què exposaran les seues conclusions el director general de Política Educativa, Jaume Fullana Mestre; la directora de l'Observatori Espanyol del Racisme i la Xenofòbia, Karoline Fernández de la Hoz, i la directora del Centre Nacional d'Innovació i Investigació Educativa, Violeta de Miguel Pérez.

Aquest seminari té com a objectius sensibilitzar la comunitat educativa sobre la prevenció i la detecció del racisme, la xenofòbia i altres formes d'intolerància en les aules; dotar d'eines per a la identificació de conductes discriminatòries i/o intolerants; proporcionar estratègies per a promoure la igualtat, el reconeixement i el respecte a la diversitat cultural en els centres educatius, i afavorir l'intercanvi i la transferència d'experiències de la pràctica educativa.