Detall notícia

La Casa de la Cultura de Castelló acull la presentació del llibre 'Paco Cabanes, el Genovés: l'heroi esportiu dels valencians'

11/10/2017
La Casa de la Cultura de Castelló acull la presentació del llibre

La Casa de la Cultura de Castelló ha acollit l'acte de presentació del llibre il·lustrat 'Paco Cabanes, 'el Genovés': l'heroi esportiu dels valencians'. L'edició d'aquest àlbum per a escolars ha anat a càrrec de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport i la Universitat de València mitjançant la Càtedra de Pilota Valenciana.

Aquesta publicació té com a objectiu acostar a l'alumnat d'Educació Primària i Secundària una figura mítica de la pilota i del poble valencià, Paco Cabanes, el Genovés, i al mateix temps, contribuir a augmentar el coneixement i la pràctica de l'esport de la pilota valenciana.

En la presentació han participat el coordinador de pilota valenciana i representant de la Càtedra de Pilota Valenciana, Sebastià Giner; el regidor d'Esport de l'Ajuntament de Castelló, Enric Porcar; els autors del llibre, Sergi Durbà i David Sarasol, i el protagonista del llibre il·lustrat, Paco Cabanes, 'el Genovés'.

El llibre il·lustrat: 'Paco Cabanes, 'el Genovés: l'heroi esportiu dels valencians' té com a finalitat que els joves estudiants valoren la importància que la pilota valenciana té com a llegat dels nostres avantpassats, i que al mateix temps l'aprenguen, la practiquen i coneguen els efectes beneficiosos que la pràctica regular de l'esport té sobre les condicions de salut, individual i col·lectiva, i la qualitat de vida.
La presentació s'emmarca dins de les activitats complementàries del congrés 'Pilota Valenciana: reptes per al segle XXI', que tindrà lloc a València els dies 26, 27 i 28 d'octubre.
Aquest congrés té com a finalitat arribar a totes les comarques del territori valencià i, al mateix temps, implicar tots els clubs i ajuntaments perquè hi siguen protagonistes i hi participen activament.

Arxius relacionats