Detall notícia

El Consell aprova convenis de col·laboració amb fundacions d'àmbit cultural per a contribuir al finançament de les seues despeses de funcionament

13/10/2017

El Ple del Consell ha aprovat quatre convenis de col·laboració amb fundacions d'àmbit cultural per a contribuir al finançament de les seues despeses de funcionament. Es tracta de les fundacions Museu Valencià del Joguet, Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana, Baró de Vallvert i la Fundació de la Comunitat Valenciana Marq.

En concret, la Fundació de la Comunitat Valenciana del Museu Valencià del Joguet rebrà 7.000 euros a fi de contribuir a les despeses d'aquesta entitat, la finalitat de la qual és la protecció, augment i transmissió dels coneixements i les activitats de la cultura i tècnica laboral i tradicional del joguet valencià.

Per la seua banda, la Fundació Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana, que rebrà 5.000 euros, té com a objecte l'estudi, conservació, restauració, investigació, promoció i difusió del patrimoni relacionat amb l'activitat tèxtil valenciana.

Quant a la Fundació de la Comunitat Valenciana Baro de Vallvert, entitat que va constituir el museu d'Indumentària i Biblioteca, rebrà un total de 6.000 euros per part de la Generalitat.

Finalment, la Fundació de la Comunitat Valenciana Marq, propietat de la Diputació Provincial d'Alacant, i que s'encarrega de la gestió i explotació del museu Arqueològic d'Alacant, rebrà 140.000 euros.

La Generalitat, per mitjà de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, ha subscrit aquests convenis dins dels seus objectius generals de fomentar la rehabilitació, la recuperació i la posada en valor dels béns que integren el patrimoni cultural valencià, en totes les seues manifestacions, i de fomentar la conservació i l'augment del patrimoni històric i etnològic i de la promoció de les belles arts.

Arxius relacionats