Detall notícia

Esport subvenciona 37 entitats que treballen per a la integració de diversos col·lectius a través de l'activitat física i l'esport

10/11/2017

La Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la concessió de les ajudes, per un import de 110.000 euros, per a 37 entitats locals i entitats sense ànim de lucre que promocionen la integració dels col·lectius de la diversitat a través de l'activitat física i l'esport l'any 2017.

El director general d'Esport, Josep Miquel Moya, ha assenyalat que es tracta de la primera vegada que es concedeix aquest tipus d'ajudes a entitats que treballen amb col·lectius de diferents diversitats i ha volgut destacar que l'esport inclusiu és un dels eixos estratègics, en matèria esportiva, de la Conselleria.

Per a Josep Miquel Moya ha sigut "una grata sorpresa la gran repercussió que ha tingut aquesta convocatòria", ja que s'hi han presentat més de cent projectes, però tots no han pogut rebre la subvenció per una limitació pressupostària. Moya ha afirmat que "per aquest motiu està previst que la dotació econòmica per a la convocatòria del 2018 es triplique, passant dels 110.000 a 300.000 euros".

El director general d'Esport ha subratllat que aquestes subvencions s'han concedit a clubs esportius, ONG i ajuntaments, amb projectes que aborden la problemàtica de diversos col·lectius "com ara persones amb discapacitat, tant física com intel·lectuals, persones amb dany cerebral adquirit, col·lectius en risc d'exclusió social, majors o el foment de l'esport femení".

Aquestes subvencions estan destinades a entitats locals i entitats sense ànim de lucre per a actuacions i projectes que promocionen la integració dels col·lectius de la diversitat a través de l'activitat física i l'esport, a excepció de la participació en competicions oficials.

D'aquestes 37 entitats a què s'ha concedit les ajudes per als programes d'integració, 10 pertanyen a la província d'Alacant, 4 a la de Castelló i 23 a la de València. Així mateix, 24 són entitats sense ànim de lucre, 7 clubs esportius, 5 entitats locals i 1 federació esportiva.

D'aquests programes, huit treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual, sis amb col·lectius de diversitat funcional, cinc amb persones amb discapacitat, quatre amb grups en risc d'exclusió, quatre amb xiquets i joves amb dificultat d'inserció social, tres amb malalties mentals, dos amb persones amb dany cerebral adquirit, un pertany al col·lectiu de la tercera edat, un amb trastorn de l'espectre autista, un amb immigrants, un amb persones amb discapacitat sensorial, i, finalment, un és per al foment de l'esport femení.

Entre els projectes destaquen el de la Fundació Espurna, de València, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual en esports variats com la vela, el rem, la natació, l'atletisme, el rugbi, el bàsquet o la pilota; el de l'Associació de Persones amb Discapacitat Cocemfe Maestrat, que va presentar el projecte 'Supressió de barreres psicosocials i integració de la persona amb discapacitat a través de l'esport adaptat' i que treballa amb persones amb diversitat funcional en esports com ara natació, tenis o 'hand bike', i el projecte de l'Asociación Condenados al Bordillo, de Dénia, que porta per nom 'Som capaços' i que treballen amb persones amb discapacitat en diversos esports.