Detall notícia

El Centre del Carme inaugura la Trobada de Pensament entorn de la mostra 'València Capital Animal'

10/11/2017
El Centre del Carme inaugura la Trobada de Pensament entorn de la mostra "València Capital Animal"

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, ha inaugurat la Trobada de Pensament, organitzada per la plataforma València Capital Animal, que acullen el Centre del Carme Cultura Contemporània i el Museu de Belles Arts de València del 10 al 12 de novembre.

Pérez Pont ha estat acompanyat per la comissària de l'esdeveniment, Ángela Molina, i la creadora i impulsora de Capital Animal, Ruth Toledano, així com pel catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política Javier de Lucas, encarregat de la ponència inaugural.

Pensada com un espai per a reflexionar i aprofundir en la realitat dels animals aquesta trobada comptarà, durant tres dies, amb persones rellevants en el món del proteccionisme animal. Filòsofs, criminòlogues, activistes, escriptors, associacions, advocades, fiscals, polítics, investigadors en general amb els que es treballarà amb la intenció d'arribar a comprendre per què el maltractament animal és una injustícia escassament penalitzada per la llei.

La plataforma València Capital Animal, formada per activistes culturals en defensa dels drets dels animals, ha organitzat aquesta trobada en el marc de l'exposició del mateix nom, que acull la Sala Ferreres del Centre del Carme, fins al pròxim 7 de gener de 2018. L'exposició reuneix un total de 873 obres d'art de 148 artistes.

En aquest sentit, el director del Consorci de Museus i director del Centre del Carme ha destacat que "des de la seua inauguració el passat 27 de setembre, la mostra 'València Capital Animal' ha rebut més de 30.000 visites, la qual cosa posa de manifest la capacitat que té l'art per a comunicar o projectar un pensament i amb això remoure consciències i fomentar la reflexió".

Pérez Pont ha recordat, així mateix, que "el Centre del Carme acull aquesta trobada com a centre de la cultura viva, per a celebrar la vida, el respecte i la convivència".

Per la seua banda, Ángela Molina ha manifestat que "aquesta trobada és el coronament a un esdeveniment que ha aconseguit mobilitzar milers de persones que han visitat la mostra 'València Capital Animal' en el Centre del Carme. L'exposició ha sigut el motor indispensable per a la iniciativa".

Molina ha ressaltat que més de 160 persones participaran en la trobada de pensament i ha explicat que "aquests tres dies reflexionarem junt amb els experts sobre quin és el camí que s'ha de seguir per a aconseguir el canvi en els drets dels animals".

El catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política Javier de Lucas ha obert la jornada inaugural en el Centre del Carme. De Lucas és director de l'Institut de Drets Humans (IDH) de la Universitat de València. Des de fa 20 anys treballa en l'estudi de polítiques migratòries, minories i diferents problemàtiques en l'àmbit de drets humans i animals.

A més, s'ha comptat amb la presència de Nuria Querol, metgessa, biòloga i criminòloga, pionera en la investigació sobre la violència cap als animals i la violència interpersonal.

Una taula redona sobre el dret al benestar animal tancarà aquesta vesprada la jornada amb la participació d'Amparo Requena Marqués, creadora i presidenta de la secció de Dret Animal de l'ICAV (Il·lustre Col·legi d'Advocats de València); el fiscal Eduardo Olmedo, especialista i membre de la Fiscalia de Medi Ambient des de 1999 i, des de fa tres anys, encarregat dels delictes de maltractament animal en la Fiscalia de València; Vicente Zaragozá, secretari de Benestar Animal del PSPV-PSOE i alcalde de Silla; Raquel Aguilar, coordinadora provincial de PACMA a València, i Marisol Moreno, regidora de Joventut i Protecció Animal de l'Ajuntament d'Alacant.

Al llarg del cap de setmana passaran pel Centre del Carme i pel Museu de Belles Arts de València els especialistes Carla Cornella, fundadora i presidenta del patronat de FAADA; Mariví Vaquer i Chema Lera, de PRODA; a més d'Óscar Horta, activista en defensa dels animals i membre de la Fundació Ética Animal; Angélica Velasco, investigadora i doctora en Filosofia, i Ruth Toledano, creadora i impulsora de Capital Animal.

Participaran també en la trobada membres del Santuario Compasión Animal, del Projecte Gran Simio Espanya, del Santuari Hogar Animal Sanctuary, entre altres plataformes proanimals, organitzacions animalistes i antiespecistes que es reuniran en una trobada sense precedents per a estudiar i crear un projecte comú.

Arxius relacionats