Detall notícia

L'institut Valencià de Cultura presenta 'Terra baixa', interpretada per Lluís Homar

10/11/2017

L'Institut Valencià de Cultura ha presentat al Teatre Principal de València l'obra 'Terra baixa', d'Àngel Guimerà, que l'actor Lluís Homar hi representa del 9 al 12 de novembre.

El director adjunt d'arts Escèniques de l'IVC ha manifestat que "és un honor per al teatre Principal rebre un actor de la talla de Lluís Homar, en una obra que és un repte, aquesta versió minimalista i aparentment senzilla que aconsegueix, gràcies a l'actuació d'Homar, transmetre tots els matisos de l'obra de Guimerà."

'Terra baixa' fou una de les primeres obres en les quals, amb tan sols setze anys, va participar Lluís Homar, fent el paper de Manelic. Anys més tard va reprendre el paper en una versió dirigida per Fabià Puigserver en el Teatre Lliure que va marcar una generació.

Ara, Lluís Homar ens ofereix un insòlit exercici actoral i un repte personal. Un dels objectius de Lluís Homar i el director Pau Miró ha sigut que l'obra s'entenguera i que les idees i el missatge de Guimerà respecte a la suposada puresa de la 'terra alta', en contraposició a la maldat i sordidesa de la 'terra baixa', arribaren a l'espectador amb claredat.

Per això, la història s'ha concentrat en els quatre personatges principals, els que porten el pes de la tragèdia: el triangle amor/odi entre Sebastià, Manelic i Marta, al qual s'uneix la innocent Núria, testimoni de tot i, potser, la narradora.