Detall notícia

L'Institut Valencià de Cultura celebra la trenta-novena edició del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana

17/11/2017

L'Institut Valencià de Cultura celebra la trenta-novena edició del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc aquest cap de setmana, els dies 18 i 19 de novembre, i que des de l'any 2013 se celebra a l'Auditori del Palau de les Arts.

El jurat qualificador està compost per José Miguel Micó Castellanos, Amparo Edo Biol, Claudia Montero, Salva Luján i Juan José Navarro Hernández. La presidenta del jurat serà la directora adjunta de Música i Cultura Popular, Marga Landete, i el secretari del jurat, Pere Manuel Argó.

Cada banda interpretarà en el certamen una obra obligada, un pasdoble i una obra lliure.

En la primera jornada del certamen, el dissabte, 18 de novembre, actuen les bandes guanyadores dels certàmens provincials de les seccions quarta i tercera, en sessió vespertina, a partir de les 16.00 hores.

En la segona jornada del certamen, actuen també en sessió vespertina, a partir de les 16.00 hores, les bandes de la secció segona i les bandes de la primera secció.

Enguany, les bandes guanyadores dels certàmens provincials de la secció quarta han sigut Unió Lírica Orcelitana, d'Orihuela; Associació Música Jove, de València, i Agrupación Músico-Cultural Virgen del Loreto, de Bejís, que interpretaran com a obra obligada 'La muerte roja', de Josep Ros.

A continuació, actuaran les bandes guanyadores de la secció tercera: L'Harmonia Societat Musical, d'Alacant; la Banda ArtísticoCultural, de Montaverner, i la Unió Musical Vallduxense, de la Vall d'Uixó, que interpretaran com a obra obligada 'Redoble', d'Azael Tormo.

El diumenge 19 de novembre, el certamen comença a les 16.00 hores amb l'actuació de les bandes de la secció segona Societat Unió Musical Santa Cecília, de Moncofa; Unió Musical La Aurora, d'Albatera, i Unió Santa Maria, del Puig, que interpretaran com a obra obligada 'Sad Clown Symphony', de Santi Mig.

A continuació, i per a finalitzar el certamen, es el torn de les bandes de la secció primera, que són enguany la Societat ArtísticoMusical de Picassent, la Unió Musical Santa Cecília, d'Onda, i la Societat Filharmònica Unió Musical d'Agost, que interpretaran com a obra obligada 'El Castellar de Meca', de Salva Luján.

El certamen conclou amb el lliurament dels guardons a les bandes guanyadores.