Detall notícia

Dues produccions valencianes amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura finalistes als Premis Forqué

07/12/2017

Dues produccions valencianes, amb el suport econòmic de les ajudes que convoca anualment l'Institut Valencià de Cultura, han quedat finalistes a la 23 edició del Premi Cinematogràfic José María Forqué 2018, que se celebrarà el 13 de gener de 2018 al Palau de Congressos de Saragossa.

En la categoria del millor llargmetratge documental ha estat seleccionat 'Sara Baras. Todas las voces', dirigit pel cineasta castellonenc Rafa Molés i l'ilicità Pepe Andreu i produït per l'empresa valenciana 'Nadie es perfecto'. 'Sara Baras. Todas las voces' va rebre ajudes a la producció per part de l'Institut Valencià de Cultura en la convocatòria de 2015. El documental sobre la balladora de flamenc va ser presentat en la passada edició del Festival de Màlaga i ha obtingut nombrosos premis en festivals de cinema. Rafá Molés i Pepe Andreu ja van aconseguir reconeixement dins del cinema documental amb el seu llargmetratge 'Five Days to Dance' (2014)

En la categoria de la millor pel·lícula llatinoamericana ha estat seleccionada 'Últimos días en La Habana', del cubà Fernando Pérez, que va comptar amb les ajudes al desenvolupament de projectes que convoca l'Institut Valencià de Cultura. Guanyadora del premi a la millor pel·lícula iberoamericana en el passat Festival de Màlaga, 'Últimos días en La Habana' compta amb la participació de la productora valenciana Besa Films. La pel·lícula podrà veure's en la Filmoteca aquest divendres i aquest dissabte dins del Festival FICAE.

El Premi Cinematogràfic José María Forqué està organitzat per EGEDA, que és l'entitat sense ànim de lucre per a la gestió de drets dels productors audiovisuals. Els Premis Forqué es van crear en 1996 amb l'objectiu de difondre la importància de la indústria audiovisual, impulsar la figura del productor cinematogràfic i premiar cada any les millors produccions cinematogràfiques espanyoles pels seus valors tècnics i artístics.