Detall notícia

El Monestir de Sant Miquel dels Reis rep la visita de més de 56.000 persones en 2017

13/01/2018
El Monestir de Sant Miquel dels Reis rep la visita de més de 56.000 persones en 2017

El Monestir de Sant Miquel dels Reis ha rebut durant 2017 la visita de 56.211 persones, la qual cosa suposa un 17 % més de visitants que l'any anterior. Visites guiades per l'edifici, entrada a exposicions, tallers literaris i trobades amb escriptors són algunes de les activitats que ofereix la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

Les visites guiades concentren el nombre més gran de visitants, amb 17.343 persones. Es realitzen els dimarts (requereixen cita prèvia) i els dissabtes i diumenges (no necessiten reserva) i mostren de manera gratuïta un recorregut per la història de Sant Miquel dels Reis i s'accedeix a les exposicions vigents en el moment.

Prop de 12.000 persones han visitat les exposicions que s'han programat durant l'any passat: 'Blasco Ibáñez, un valencià universal', 'Azorín, 50 anys', 'En temps de guerra. Premsa i informació', 'Miguel Hernández. 75 anys' i 'D'atzur i or. El silenci dels àngels', exposició permanent de les rèpliques dels instruments medievals que els àngels músics tocaven en la volta de la Catedral de València.

Les trobades literàries amb escriptors i els tallers per als centres escolars són les activitats del cicle d'animació a la lectura que més afluència de públic atrauen, amb 4.500 i 3.500 participants, respectivament.

Els escriptors que van passar per la Biblioteca Valenciana van ser: Antonio Muñoz Molina, Víctor Labrado, Luis Landero, Fani Gran, Marta Sanz, Antonio Cabrera, Joan Olivares, Teresa Broseta, Miguel Calatayud i Cristina Durán.

La resta de visitants ha acudit durant les jornades de portes obertes de la Biblioteca Valenciana, les jornades de portes obertes de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i altres activitats culturals com conferències, jornades i presentació de llibres organitzades per la Generalitat o per entitats privades que trien l'escenari de Sant Miquel dels Reis.

Arxius relacionats