Detall notícia

El Museu de Belles Arts renova el comodat dels quadres de 'Joc de xiquets' de Goya

13/02/2018

El Museu de Belles Arts de València ha renovat el comodat amb la Universitat de València per a seguir cuidant dos quadres de Francisco de Goya que formen part de la col·lecció permanent des de 1925. Els dos quadres són els olis de la sèrie de Goya dedicada als xiquets: 'El pas o el marro/la Pídola' i 'El balancí'.

Aquests dos quadres procedeixen de la col·lecció d'Ignacio Tarazona Blanch que, quan va morir l'any 1924, va encomanar a la seua esposa María de la Encarnación Marqués i Martínez complir les últimes voluntats de fer lliurament al Patronat de la Universitat de la Fundació Tarazona Blanch dels dos quadres de Goya.

El Patronat, una vegada acceptat el lliurament, va procedir a dipositar els quadres al Museu de Belles Arts de València per a la seua conservació i complir de manera estricta la disposició testamentària del legatari.

Després d'haver transcorregut 92 anys, la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, la representació de la qual ha exercit el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, i el rector de la Universitat de València i president de la Fundació Ignacio Tarazona Blanch, Esteban Morcillo, han considerat convenient renovar l'acord signant un nou comodat pel termini de cinc anys, que podrà ser prorrogat per terminis anuals de manera automàtica si cap de les dues parts expressa el contrari.

El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, ha valorat la confiança de les institucions en el Museu de Belles Arts per a dipositar obres d'art i ha mostrat la satisfacció que aquests quadres de Goya romanguen al museu.

Els dos quadres de Goya continuaran exhibint-se a la sala dedicada a Goya de la primera planta del Museu de Belles Arts de València, i la cessió temporal a altres museus o exposicions necessitarà l'autorització de la fundació.

Arxius relacionats