Detall notícia

Educació incorpora els idiomes polonés i finés a l'Escola Oficial d'Idiomes de València

13/02/2018

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme s'ha reunit amb l'ambaixadora de Polònia, Marzena Adamczyk, la directora de l'Institut Polonés de Cultura, Miroslawa Kubas-Paradowska, i la primera secretària de l'Ambaixada de Finlàndia, Sara Tuxén.

L'objectiu d'aquesta visita és informar a les ambaixades de la incorporació dels seus idiomes oficials en l'Escola Oficial d'Idiomes de València. A més, se'ls ha comunicat l'obertura imminent de les borses docents per a cobrir aquestes noves places i s'ha manifestat l'interés de la Conselleria a avançar conjuntament en altres aspectes de l'educació i la cultura.

Per a Rubén Trenzano, "és un exercici de responsabilitat coordinar-nos amb els països on són oficials els idiomes que volen incorporar a les EOI perquè així podrem implementar activitat més properes al nostre alumnat?.

Per al curs 2018-2019 s'incorporen nous idiomes com el neerlandés, el finés i el polonés que no s'havien impartit fins ara en cap escola d'idiomes. Es referma així l'aposta de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme i de la Conselleria per a implantar nous idiomes.

Ja en el curs 2016-2017 es van començar a impartir a l'Escola d'Idiomes de València el nivell A2 de japonés i d'èuscar amb molt bona acollida per part de l'alumnat. Aquests idiomes van rebre més de 730 preinscripcions. Per al present curs 2017-2018, s'ha introduït el segon curs d'A2 d'aquests idiomes, amb huit grups i més de 200 alumnes.

Amb els dos grups de 35 alumnes del nivell A2 de finés i polonés que s'implantaran en el pròxim curs 2018-2019, l'alumnat tindrà l'oportunitat no només d'aprendre l'idioma, sinó també de conéixer la cultura i la realitat dels països.

A banda d'aquestes reunions amb les ambaixades de Finlàndia i Polònia, el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme es reunirà amb les ambaixades dels Països Baixos i de Bèlgica, països on és oficial el neerlandés, que també s'impartirà a l'EOI de València el pròxim curs.