Detall notícia

Marzà anuncia que la Generalitat crearà una comissió permanent amb les universitats públiques per a determinar el model de finançament del sistema universitari

17/02/2018

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha anunciat la creació d'un grup de treball estable per a coordinar el model de finançament del sistema universitari públic amb les cinc universitats públiques de la Comunitat i experts en la matèria.

Marzà ha fet aquestes declaracions en el Fòrum de Diàleg sobre Finançament del Sistema Universitari Valencià, celebrat a Morella. D'aquesta manera, el conseller ha expressat que en la comissió també es treballarà en la reflexió de "quin sistema universitari públic es vol", perquè no es busquen "solucions efímeres, sinó que hi haja una construcció col·lectiva que mire a llarg termini".

Marzà s'ha mostrat satisfet en la clausura del Fòrum i ha destacat la necessària participació dels rectors.

Per la seua banda, el rector de la Universitat d'Alacant i representant dels rectors, Manuel Palomar, ha mostrat el seu agraïment al Govern Valencià perquè és la primera vegada que han tingut "l'oportunitat de treballar en estratègia conjuntament el Govern i les universitats en matèria de finançament de les universitats i en el model de la universitat". Per a Palomar, l'assistència de Puig i Marzà al Fòrum "mostra la importància que tenen les universitats per a l'agenda política del Govern". El rector de la UA ha destacat l'oportunitat que han tingut de fer una "reflexió i un diagnòstic de la situació de les universitats".

Arxius relacionats