Detall notícia

El director general de l'IVC visita el rodatge de 'La gent'

13/03/2018
El director general de l"IVC visita el rodatge de "La gent"

El director de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, acompanyat pel director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l'IVC, José Luis Moreno, ha visitat el rodatge del llargmetratge 'La gent', dirigit per Àlex Montoya i coproduït per les productores valencianes Nakamura Films i Kaishaku Films.

Durant la seua visita, Abel Guarinos ha destacat el suport de l'IVC "perquè es tracta d'un projecte que dóna un suport clar als professionals de la cultura valenciana en què estan implicats el bo i millor de l'audiovisual i de les arts escèniques, com Àlex Montoya i els autors teatrals Juli Disla i Jaume Pérez, a més de ser una producció amb un repartiment actoral majoritàriament valencià i rodada en valencià".

La pel·lícula disposa d'una ajuda a la producció de llargmetratges de l'Institut Valencià de Cultura per valor de 209.979 euros. També té el suport d'À Punt Mèdia. El rodatge de 'La gent' s'està duent a terme als Poblats Marítims de la ciutat de València durant el mes de març.

Aquesta comèdia suposa el debut en el llargmetratge d'Àlex Montoya, un dels directors de curtmetratges més importants d'Espanya. Els seus curts tenen més de 170 guardons i diversos centenars de seleccions en festivals nacionals i internacionals. Entre aquests destaca una nominació als premis Goya en 2014 per 'Lucas' i un esment especial al Festival de Sundance en 2010 per 'Cómo conocí a tu padre'.

Entre els actors i actrius de 'La gent' figuren Francesc Garrido, Cristina Plazas, Nacho Fresneda, Lorena López, María Juan, Sergio Caballero, Jordi Aguilar, Marta Belenguer, Greta Fernández, Jorge Silvestre, Juan Mandli, Irene Anula i Hwidar Abdelatif, així com la col·laboració especial de Pablo Sánchez, cantant de La Raíz.

El projecte de llargmetratge naix a partir de la proposta escènica que la companyia valenciana Pérez&Disla va posar en marxa a la fi de 2012. Amb un text escrit per Juli Disla i Jaume Pérez, l'obra ha obtingut premis i reconeixements importants en l'àmbit de les arts escèniques (finalista Premis Max 2014 a la millor autoria revelació, espectacle més innovador i original TAC 2014 a Valladolid i millor direcció Indifest 2015 a Santander).

La pel·lícula és una coproducció de les productores valencianes Nakamura Films i Kaishaku Films, responsables de cintes com el documental 'L'home que va embotellar el sol" o el curtmetratge 'Bikini', premiat internacionalment.

Arxius relacionats