Detall notícia

L'IVC presenta el Torneig de Dramatúrgia Valenciana a Alacant amb els autors alacantins participants

16/05/2018
L"IVC presenta el Torneig de Dramatúrgia Valenciana a Alacant amb els autors alacantins participants

La delegada de la Unitat Territorial de l'Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alícia Garijo; el director del Torneig de Dramatúrgia Valenciana, Gabi Ochoa, i els dos dramaturgs alacantins participants, Pascual Carbonell i Josi Alvarado, han presentat la competició de quarts de final d'aquest original torneig, que se celebrarà el 21 de maig al Teatre Arniches d'Alacant a les 20.00 hores, amb l'entrada gratuïta.

El Torneig de Dramatúrgia Valenciana té per objectiu donar a conéixer dramaturgues i dramaturgs valencians i visualitzar l'escriptura teatral d'aquests. Està concebut com una mostra de textos de huit autors i autores valencians en una competició en rings escènics, en què els diferents públics determinen el pas cap a la gran final. Un total de 29 actors i actrius valencians professionals interpretaran els textos.

És la primera vegada que l'Institut Valencià de Cultura organitza aquest esdeveniment i té la col·laboració de la Fundació SGAE, Sala Off i Creador.es.

El 2016 i 2017, Creadores.es va organitzar el torneig i ara l'IVC dóna suport a aquesta iniciativa i l'amplia i amplifica per territorialitzar aquesta mostra i que no es duga a terme només a València, sinó que tinga un equilibri de dramaturgs representants de les comarques de Castelló, València i Alacant. Alícia Garijo, delegada territorial de l'IVC a Alacant, ha explicat que "per aquesta voluntat de vertebració del territori s'ha dut el torneig a Alacant, al Teatre Arniches, i hem treballat perquè dramaturgs d'ací tinguen també espai en aquesta acció de potenciació de la dramatúrgia valenciana".

El Torneig de Dramatúrgia Valenciana representa la culminació d'una temporada en què l'Institut Valencià de Cultura ha fet un gran esforç de suport i visibilització de la dramatúrgia viva valenciana a través del muntatge de produccions pròpies en arts escèniques, l'exhibició i tota una sèrie de projectes paral·lels, com els clubs de lectura teatral.
Durant el torneig, els huit participants s'enfrontaran per parelles, per mitjà de dos textos de quaranta minuts que han llegit dos actors o actrius professionals, en un ring de boxa.

Els púgils de l'edició 2018 seran Josi Alvarado, Pascual Carbonell, Jerónimo Cornelles, Paula Llorens, Adrián Novella, Javier Sahuquillo, Ruth Sancho i Núria Vizcarro. A més, l'actor i dramaturg Xavo Giménez actuarà com a mestre de cerimònies.

Els dramaturgs d'Alacant al torneig

Josi Alvarado, 'Pepita Alacantina Dinamita', és periodista, docent, escriptora, actriu i té una llarga experiència en arts escèniques. Es va donar a conéixer amb el text col·lectiu 'Colgados'. Ha treballat per companyies tan importants com Jácara i té la seua pròpia companyia, Teatre La Clandestina.

Pascual Carbonell, 'Tigretón de Cabo de las Huertas', és actor, director i autor. Recentment ha dirigit 'Càries', una obra de Juan Luis Mira en una producció de l'Institut Valencià de Cultura, i ha participat com a actor en 'Vago', de Yoska Lázaro.

Fases del torneig: quarts de final, semifinals i gran final

El 21 de maig se celebraran els quarts de final d'Alacant al Teatre Arniches, on s'enfrontaran els dos autors alacantins Pascual Carbonell i Josi Alvarado.

A Castelló, els quarts de final se celebraran el 23 de maig al Teatre Principal, on s'enfronten les dues autores castellonenques Núria Vizcarro i Ruth Sancho.

Els quatre autors de València, Adrián Novella, Javier Sahuquillo, Jerónimo Cornelles i Paula Llorens, s'enfrontaran en quarts de final els dies 29 i 30 de maig a la Sala Off.

Les semifinals es disputaran al Teatre Rialto de València els dies 2 i 3 de juny, i la gran final serà el 12 de juny en aquest teatre en el marc del festival Tercera Setmana.

Arxius relacionats