Detall notícia

La Generalitat facilita el transport gratuït als museus de València amb l'autobús de l'EMT Connecta't al Museu

17/05/2018

La Generalitat posa a disposició dels ciutadans de València el transport gratuït per a visitar els museus i obsequiarà amb motxilles els visitants de la resta de museus valencians.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha explicat les activitats que realitza el seu departament per a commemorar el Dia dels Museus, que se celebra este divendres, 18 de maig, i que es prolonga durant tot el cap de setmana amb activitats i horaris especials als museus.

"Ens sumem a la celebració facilitant de manera simbòlica el transport als museus de la ciutat de València durant tres dies", ha declarat Amoraga.

A la ciutat de València, un autobús de la línia 5 de l'EMT serà gratuït des del divendres, a partir de les 17.00 hores, i durant el cap de setmana fins al diumenge a les 22.00 hores. L'autobús gratuït porta el lema 'Connecta't al Museu'.

Aquesta activitat es realitza de forma conjunta entre la Generalitat i l'Ajuntament de València. Carmen Amoraga i el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, han presentat l'autobús a la plaça de l'Ajuntament.

La Generalitat vol animar a visitar els museus dels municipis valencians i els ciutadans que ho facen rebran la motxilla del dia dels museus 'Connecta't al Museu'. "Aquesta és una acció dirigida als xicotets museus en dimensions però no en qualitat, ja que tots són museus interessants en la seua matèria", ha afirmat Amoraga.

Els museus augmentaran els horaris d'obertura, hi haurà visites guiades per les col·leccions, exposicions i magatzems i es programaran activitats didàctiques obertes al públic. El nombre de museus i col·leccions museogràfiques és de 261 reconeguts per la Generalitat.

Carmen Amoraga ha animat els ciutadans a gaudir de les activitats que s'han organitzat per a celebrar la commemoració del Dia dels Museus però ha recordat que les visites als museus han de continuar al llarg de tot l'any.

D'altra banda, el Ple del Consell es reuneix este divendres al Centre del Carme amb l'exposició d'Okuda San Miguel de fons.

Arxius relacionats