Detall notícia

El festival Improversa valora molt positivament la qualitat de les propostes presentades en la seua primera edició

17/05/2018
El festival Improversa valora molt positivament la qualitat de les propostes presentades en la seua primera edició

Improversa, el festival que reuneix la música popular, tant en la vessant urbana com tradicional, ha conclòs la seua primera edició, celebrada a Alacant durant els dies 11 al 13 de maig, amb una valoració molt positiva pel que fa a la qualitat de les propostes i la fusió d'estils aconseguida.

Improversa, un festival organitzat íntegrament per l'Institut Valencià de Cultura, ha combinat, durant tres intensos dies d'espectacles, referents actuals de la música tradicional amb músics de l'avantguarda urbana, cosa que ha donat lloc a sinergies molt interessants.

Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'IVC, ha explicat: "Aquesta primera edició d'Improversa ha estat només una mostra del que ha de vindre. Hem posat per primera vegada junts dalt d'un escenari artistes que fins aquest moment no es coneixien entre ells i han sorgit coses molt interessants. Això ens motiva a continuar treballant, a seguir pensant en l'edició de l'any que ve, que estic segura que ens depararà grans sorpreses i molta més música popular, és a dir, música feta des de baix".

Un cartell variat

Així, divendres, al Teatre Arniches, el cantaor de l'Alcúdia Jonatan Penalba va compartir escenari amb el raper alacantí Arkano, una proposta eclèctica que no va deixar ningú indiferent. Dissabte va ser el torn de tres raperes, les valencianes Tesa i Yaike i Lauren Nine des de Barcelona, que van demostrar que el rap té nom de dona, amb un espectacle ple de força.
Durant el dia es van realitzar espectacles de carrer, tant de cant improvisat i d'albaes com d''streetdance'. I diumenge a la nit el festival va concloure amb el concert de Niño de Elche i Las Víctimas Civiles, dues propostes molt diferents que van aconseguir un ple quasi total al pati de butaques.

Arxius relacionats