Profesorat
Família
Alumnat
 
castellano
contacte
 
 
 
logomarca_orientados logomarcas_institucionales
  Inici > Accés profesorat > Introducció General > Tècniques d'Estudi > Materials de Tècniques d'Estudi > La Distracció imagen libros abiertos
 
 

LA DISTRACCIÓ

IPUS I SOLUCIONS PER A COMBATRE-LA

La distracció consistix en un desplaçament de l’atenció cap a altres estímuls diferents d’aquells en què estigues ocupat. És el pitjor enemic de l’estudi i és la causa del baix rendiment, a pesar que es dedique prou de temps a esta tasca, ja que el que compta no és el nombre d’hores, sinó la intensitat i concentració amb què estudiem.

Segons la seua procedència, hi ha distraccions de dos tipus:

Distraccions externes
: sorolls, factors ambientals de l’entorn (temperatura, postura, il·luminació, falta d’horari, inèrcia a deixar-se portar (cal véncer el moment de posar-se a estudiar), excessiva dificultat o facilitat de la matèria, monotonia en el que estigues estudiant, altres objectius externs que t’atrauen més, etc.

Distraccions internes: problemes i conflictes personals o familiars encara sense resoldre, ansietat siga quina siga la seua causa, falta d’interés pel tema, assumptes personals per resoldre, acumulació de tasques, fatiga física o psíquica, voluntat dèbil, etc.

És important saber quines coses ens solen distraure per a tindre per endavant remeis per a combatre-les (en els casos en què siga possible).

Des d’ “Orientats”, et proposem les següents recomanacions per a mantindre al màxim la concentració durant el teu temps d’estudi:· Dissenyar actituds per a combatre la distracció.

· Planificar hores d’estudi i de descans.
· Evitar adoptar una postura excessivament còmoda, ja que produïx somnolència i ens resultarà més difícil concentrar-nos.
· Estudiar en llocs en què hi haja les menors distraccions possibles (vegeu document de factors ambientals que influïxen en el nostre rendiment).
· Usar la mateixa habitació i els mateixos horaris d’estudi, sempre que siga possible, d’esta manera es produirà un condicionament i et costarà menys posar-te a estudiar.
· Procurar resoldre prèviament els problemes personals, així com qualsevol tasca pendent en la mesura que siga possible.
· La monotonia és un gran enemic de la concentració.

Intenta variar d’activitat mentres estudies (alterna la realització d’esquemes amb la revisió d’apunts, per exemple.

· Recompensar el fet d’haver aconseguit concentrar-te, atorgant-te un premi durant els descansos (telefonar a un amic, berenar…).
· Intentar despertar l’interés en els temes que cal estudiar.
· A l’inici de les sessions resulta més difícil concentrar-se; ara bé, si passen els primers minuts, s’aconseguix el grau de concentració desitjat fins que arribe la fatiga.
· Respirar lentament i profundament per a aconseguir relaxar-te abans de començar el temps d’estudi

.En el enllaç següent et facilitem una plantilla perquè, tenint en compte les recomanacions anteriors, col·loques les solucions que consideres oportunes per a les teues distraccions més habituals.

Descarregar Registre de solucions per a combatre els meus distractors més frecuents >>



<<anterior  
imprimir