Logo Generalitat


L'inici de curs ha disposat de més del 98% del professorat al seu lloc de treball

  • La primera adjudicació de places continuada del nou curs ofereix 1.200 places docents.
  • Dos de cada tres places són per substitucions causades per baixes per incapacitat laboral confirmades a partir del 3 de setembre
  • Educació ha reduït a una mitjana de 8 dies el termini en què es tarda a cobrir les baixes per malaltia

(10/09/2019) - La primera adjudicació de places continuada del nou curs ofereix 1.200 places docents.
- Dos de cada tres places són per substitucions causades per baixes per incapacitat laboral confirmades a partir del 3 de setembre
- Educació ha reduït a una mitjana de 8 dies el termini en què es tarda a cobrir les baixes per malaltiaLa Conselleria d'Educació, Cultura i Esport realitza aquest dimarts la primera adjudicació continuada de places docents del nou curs per a substitucions de professorat, que inclou tres convocatòries cada setmana: dos d'ordinàries dimarts i dijous, i una d'extraordinària, tots els divendres mitjançant el procediment de difícil cobertura.

A través d'aquest sistema, Educació ha aconseguit reduir a una mitjana de 8 dies el temps per a cobrir les baixes per incapacitat temporal. Cal recordar que fins a 2015 només es feia una adjudicació setmanal, en lloc de tres, i es tardava més de 20 dies en fer les substitucions.

La pràctica totalitat del professorat ha estat en el seu lloc de treball el primer dia de classe del nou curs (més del 98% del professorat). En la primera convocatòria de les adjudicacions continuades s'ofereixen 1.213 places, aproximadament l'1,7% de la plantilla de 71.689 docents amb la qual arranca el nou curs 2019-20.

De les 1.213 places oferides, aproximadament dos de cada tres corresponen a baixes per incapacitat temporal confirmades a partir del 3 de setembre. Aquestes substitucions no es van poder oferir en l'adjudicació d'inici de curs del 4 i 5 de setembre perquè cal esperar als primers dies laborables del mes per tal que els equips directius corroboren que els o les docents de baixa no s'han incorporat al seu lloc.

El 5 de setembre passat es van adjudicar 1.551 places docents, de les quals eren vacants al voltant de 1.000. La resta eren substitucions de llarga durada que estaven en el sistema a l'agost.

Van quedar deserts 55 llocs dels quals 24 places són a temps complet. D'aquests 24 llocs, tan sols 12 són de cossos de mestres i professors, que van començar les classes aquest dilluns.

La resta és professorat d'escoles oficials d'idiomes (EOI), conservatoris superiors, formació de persones adultes (FPA) i ensenyaments no obligatoris. Per primera vegada, la Conselleria d'Educació ha inclòs setembre en les adjudicacions d'inici de curs, malgrat que les classes comencen a finals de setembre o fins i tot a l'octubre.

Les adjudicacions del dia 5 van incloure les jubilacions del professorat que es van fer efectives durant l'agost i fins el 2 de setembre (més de mig miler de vacants) i, per tant, no estaven en l'adjudicació de principis d'agost, on es van cobrir el 99,3% de les vacants oferides (15.183 places).

A més de les 15.183 adjudicacions de principis d'agost, les 1.551 del 5 de setembre completen una adjudicació d'inici de curs de 16.734 places, la qual cosa ha facilitat que la pràctica totalitat de la plantilla docent d'aquest curs de 71.689 professors estiga coberta en el primer dia de classe.

Triple adjudicació setmanal

En la triple adjudicació d'aquesta setmana en curs, que suposa posar en marxa el procés habitual de totes les setmanes, s'inclouen 1.213 places, de les quals 750 són substitucions i 463, vacants.

De les 1.213 places totals, 594 corresponen a les comarques d'Alacant i suposen el 2,3 % del total de la plantilla docent d'aquesta demarcació, que està composta per 25.746 professors i professores. A les comarques de Castelló s'han oferit 211 places, el 2,3 % de la plantilla d'aquest territori (9.089 docents) i a les de València, 408, el 1,1 % del total del professorat d'aquestes comarques (36.854).

L'adjudicació de aquest dimarts, a més dels llocs no coberts el passat dia 5 de setembre i totes les baixes per incapacitat laboral confirmades després del 3 de setembre, també incorpora les excedències, les substitucions, els permisos de maternitat o similars, així com les jubilacions que s'han fet efectives durant la primera setmana de setembre.

A més, s'incorporen noves vacants creades a partir de la matrícula real d'alumnat no pertanyent a escoles i instituts, és a dir, ensenyament obligatori. Aquestes noves vacants responen a centres que estan matriculant alumnat en cicles d'FP amb vacants, en EOI, on la matrícula encara està oberta, i en la formació permanent de persones adultes i altres ensenyaments de règim especial.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat