Logo Generalitat


L'IVAM reforça el seu programa d'activitats culturals

  • Tallers escolars i familiars, òpera, visites guiades i un curs d'art modern copen la seua agenda

(08/11/2019) - Tallers escolars i familiars, òpera, visites guiades i un curs d'art modern copen la seua agenda


L'IVAM reforça les seues activitats amb motiu del seu 30é aniversari amb propostes com ara els tallers per a escolars i per a famílies, el curs d'introducció a l'art modern i contemporani, els recitals d'òpera, les conversacions d'artistes prèvies a les inauguracions, així com els recorreguts comentats a les exposicions i les visites guiades dels dissabtes i els diumenges.

Els ja tradicionals tallers educatius de l'IVAM permeten aproximar-se a l'art des de la infància i garantir així un aprenentatge més ple i participatiu. Durant el curs 2019-2020, l'IVAM continua comptant amb el suport econòmic de l'Obra Social 'La Caixa' i Caixa Popular en les seues activitats pedagògiques.

El Museu manté aquesta nova temporada els tallers dirigits a estudiants de l'últim curs d'Infantil (5 anys), Primària, Secundària, Batxillerat i grups amb diversitat funcional.

Els dissabtes, el públic familiar pot gaudir del taller 'Què és un museu?' per a xiquets i xiquetes de 3 a 5 anys, mentre que els diumenges el taller 'Embruta't l'orella' reuneix famílies enfront d'una obra de l'exposició dedicada a Jean Dubuffet per a crear sons improvisats amb objectes quotidians. El resultat? Un disc amb totes les peces musicals, d'accés lliure i gratuït, que es convertirà en la banda sonora de l'exposició.

Amb motiu del Dia Mundial de la Infància, que se celebra el 20 de novembre pròxim, l'IVAM ha organitzat el taller de creació 'Juga el museu!' amb el joc 'Flora habilis', de Milimbo, amb el qual es pretén transformar el 'hall' de l'IVAM en un jardí viu, un hivernacle de creació lúdic per a xiquets i xiquetes.

El joc 'Flora habilis', creat per l'estudi Milimbo, ocuparà el museu amb les seues construccions volumètriques i acoblables. El mateix cap de setmana del 23 i 24 de novembre, l'IVAM-CADA Alcoi presenta 'El museu en cadena', una activitat familiar relacionada amb l'exposició 'La societat del rendiment'. Es tracta d'un joc i 'performance' en què els participants reprodueixen la fabricació en cadena per a crear fanzins.

En el marc de l'acord de col·laboració entre l'IVAM i el Palau de les Arts Reina Sofía, un diumenge al mes s'organitza un recital d'òpera al 'hall' del museu a càrrec de l'alumnat del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo.

L'oferta cultural de l'IVAM es completa amb activitats expressament lligades a les exposicions, com les conversacions d'artistes prèvies a les inauguracions, les visites guiades dels caps de setmana i els recorreguts comentats pels comissaris de les mostres.

En la seua aposta per continuar complint amb la missió de difusió de l'art modern i contemporani, l'IVAM torna a programar aquesta temporada una sèrie de conferències de caràcter divulgatiu impartides pels conservadors del museu i dirigides a persones que no necessiten tindre coneixements previs d'art. El curs 'Parlem d'art' consta de huit sessions en què es posen en relleu les pràctiques artístiques desenvolupades per dones en suports i tècniques diferents.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat