Logo Generalitat


L'Institut Valencià de Cultura presenta l'estrena mundial de 'Requiem' de Cienfuegosdanza

  • L'espectacle de dansa es podrà veure del 6 al 8 de desembre al Teatre Principal de València
  • Està dirigit i coreografiat per Yoshua Cienfuegos

(02/12/2019) - L'espectacle de dansa es podrà veure del 6 al 8 de desembre al Teatre Principal de València
- Està dirigit i coreografiat per Yoshua CienfuegosL'Institut Valencià de Cultura ha presentat al Teatre Principal de València l'estrena mundial de l'espectacle 'Requiem' de la companyia valenciana Cienfuegosdanza que amb aquest espectacle de gran format celebra els seus vint anys d'existència.

L'espectacle, dirigit i coreografiat per Yoshua Cienfuegos, estarà al Teatre Principal del 6 al 8 de desembre i compta amb la presència d'una dotzena d'intèrprets, els ballarins Sara Cano, Rafael Cascón, Maynor Cháves, Carmen Coy, Laura García Carrasco, Ariadna Llussà i Jesús Perona; els músics Nehir Akansu, Rafael Damián, Lucía Jimenez, Rut Quiles i el tenor A. Queimadelos.

'Requiem' és un espectacle multidisciplinar, amb un accentuat surrealisme poètic, en el qual el vocabulari de la dansa contemporània celebra un diàleg amb la dansa espanyola, amb la música, amb el cant, amb la paraula o amb les imatges.

El projecte va nàixer fa tres anys, però no ha sigut fins ara quan la companyia l'ha pogut dur a un escenari. L'espectacle parla de la mort i la seua música és el Réquiem de Mozart, la mort des de la celebració ritualitzada en què l'home abandera el seu destí acompanyat per déus minvats pel temps. Es presenta la mort com impacte, oblit, record, alliberament i també un camí cap a la memòria històrica.

Amb 'Requiem', Cienfuegosdanza celebra els seus vint anys i és per a la companyia un moment de trobada de tots els membres de la companyia i tots els qui al llarg d'aquests vint anys han col·laborat amb aquesta i han fet possible la seua trajectòria. Alhora que l'obra pretén descobrir nous llenguatges que renoven i revitalitzen els camins que ja s'han recorregut per a descobrir llocs i projectes nous.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat