Detall notícia

Salvador prioritza les obres que eviten els punts d'accidentalitat de les carreteres de la Comunitat i milloren la seguretat viària

28/01/2016
Salvador prioritza les obres que eviten els punts d"accidentalitat de les carreteres de la Comunitat i milloren la seguretat viària

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat que la Conselleria "es va a centrar a evitar els punts de sinistralitat i accidentalitat en les carreteres de la Comunitat Valenciana i a garantir la seguretat viària, que és una prioritat per al nou Consell", en la seua visita a les obres de millora de seguretat viària que du a terme el seu departament en l'accés nord a Mutxamel de la CV-800.

Durant la visita, en la qual ha estat acompanyada pel director general d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat, Carlos Domingo, i l'alcalde de Mutxamel, Sebastián Canals, María José Salvador ha valorat "l'inici de la construcció d'aquesta rotonda, reclamada des de fa molt de temps pels veïns".

Segons ha assenyalat, l'actuació compta amb una inversió de 159,905,13 euros i serà molt important "per a la seguretat viària, calmar el trànsit i millorar l'accessibilitat al municipi de Mutxamel".

Així mateix, la consellera ha explicat que aquesta obra té un termini previst per a l'execució de 6 mesos i es realitza amb càrrec al contracte de manteniment de les carreteres autonòmiques de la zona centre d'Alacant que té un pressupost total de 19.000.000 d'euros.

Corregir la falta de visibilitat

La intersecció actual de la carretera CV-800 amb l'accés nord a Mutxamel pateix de falta de visibilitat per causa de l'obliqüitat amb què s'encreuen ambdues vies. La intersecció no disposa de carril central d'espera per als girs a esquerres, la qual cosa suposa un factor de risc d'accident per possibles escomeses posteriors.

La Intensitat Mitjana Diària (IMD) de vehicles de la CV-800 en aquest tram és prou elevada, ja que registra 14,110 vehicles per dia, amb un percentatge del 3,40% de vehicles pesants, la qual cosa contribueix a la perillositat de la intersecció.

Per a millorar la seguretat viària en aquest punt, la Conselleria ha projectat una rotonda de tres 'braços' que contribuirà a 'calmar el trànsit' per reducció de la velocitat i la millora de la canalització dels seus moviments.

També es pretén obtenir d'altres efectes, com la reducció dels temps d'espera per a efectuar les incorporacions o eixides de la CV-800, una millora de l'accessibilitat a Mutxamel que permeta corregir equivocacions en la selecció de les destinacions i una millor integració paisatgística i ambiental de l'entorn de la intersecció, actualment un poc degradat. La rotonda en execució presenta una ràdio interior de 14,50 metres amb una calçada anular de 9,00 metres, i amb l'illot central enjardinat.

Arxius relacionats