Detall notícia

El conseller Vicent Marzà lliura els diplomes de reconeixement als 146 centres educatius promotors de l'activitat física i l'esport

12/04/2017
El conseller Vicent Marzà lliura els diplomes de reconeixement als 146 centres educatius promotors de l"activitat física i l"esport

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat del director general d'Esport, Josep Miquel Moya, ha lliurat els diplomes de reconeixement als 146 centres educatius promotors de l'activitat física i l'esport del curs 2015-2016.

Es tracta d'un acte de reconeixement del treball realitzat pels centres escolars sostinguts amb fons públics, en la potenciació de l'esport base, l'educació en valors i hàbits de vida saludables, mitjançant els seus projectes esportius com a part del projecte educatiu de centre. A tots els centres se'ls ha lliurat un diploma acreditatiu de la seua tasca en els aspectes mencionats anteriorment.

Marzà ha explicat que "per a la Generalitat, la promoció de l'esport i l'activitat física és un objectiu irrenunciable. Com a foment d'un estil de vida saludable, per a combatre els alts nivells d'obesitat i sedentarisme, però, també i sobretot, pel que suposa de transmissió d'uns valors aparellats: esforç, dedicació i solidaritat. Treballen dia a dia per fer efectius eixos valors i, en conseqüència, l'esport escolar esdevé un àmbit de socialització de primer ordre".

El conseller ha afegit que "en 2015, a València i en aquest curs a Borriana i a Elx, hem organitzat amb els CEFIRE cursos amb docents per a explicar el programa CEPAFE. I de les vostres propostes hem afegit les paraules activitat física i salut al projecte esportiu, perquè s'esmenten a partir d'ara com a projectes d'esport, activitat física i salut (PEAFS)".

Perquè un centre educatiu siga reconegut com a Centre Educatiu Promotor de l'Activitat Física i l'Esport (CEPAFE) ha de presentar un projecte esportiu, que estiga dins dels projectes educatius del centre, i on, a més, estiguen implicades les AMPA (84% dels casos), els ajuntaments (74%), els clubs locals (88%) o empreses privades (40%). Per tant, des dels CEPAFE es treballa des de la transversalitat de la societat i la comunitat educativa.

Cal recordar que hi ha un total de 146 CEPAFE al territori valencià, dels quals 49 pertanyen a les comarques d'Alacant, 24 a les de Castelló i 73 a les de València. La Conselleria ha destinat 250.000 euros per als CEPAFE sostinguts amb fons públics, un 25% més respecte a 2016 i un 138% més respecte a 2015.

Però no sols l'augment del pressupost ha estat un dels eixos de l'aposta de la Conselleria per la promoció de l'esport i l'activitat física. També s'ha invertit amb hores de formació permanent per al professorat participant. En concret, en aquesta edició han estat 896 els professors i les professores als qui el Servei de Formació del Professorat ha reconegut un total de més de 30.000 hores de formació.

També cal destacar que un total de 84 centres CEPAFE han participat a la primera edició del programa "Esport a l'Escola" de la tardor de 2016, 29 a les comarques d'Alacant, onze a les comarques de Castelló i 44 a les comarques de València. El programa "Esport a l'Escola", incentiva la pràctica de l'esport en els centres escolars i facilita l'entrada en aquests a clubs i federacions esportives. La primera edició de l'Esport a l'Escola ha arribat a 11.640 alumnes. Aquest programa és gratuït per al centre CEPAFE i la Generalitat subvenciona a cada federació esportiva les despeses dels tècnics esportius i del material necessari. Aquest primer any s'han firmat convenis amb deu federacions i s'han invertit 107.685 euros, mentre que està previst que en 2017 la inversió siga de 165.000 euros.

Arxius relacionats