Detall notícia

La jornada 'Edusiona't-Una mirada de pau' obri el procés d'inscripció fins al 27 de setembre

21/09/2017

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través de la Direcció General de Política Educativa, ha obert el període d'inscripció per a la jornada 'Edusiona't-Una mirada de pau'. La jornada, que està organitzada en col·laboració amb el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, se celebra els dies 16 i 17 d'octubre al Palau de les Arts de la ciutat de València. Les persones interessades s'hi poden inscriure fins al 27 de setembre en aquest enllaç

Aquesta jornada està adreçada a coordinadores i coordinadors d'igualtat i convivència, equips directius, orientadores i orientadors educatius de la Comunitat Valenciana i representants de comunitats autònomes. L'activitat s'emmarca dins del projecte FRIDA, que desenvolupa l'Observatori Espanyol del Racisme i la Xenofòbia (Oberaxe).

Sota el títol 'Prevenció i detecció del racisme, xenofòbia i intolerància en l'aula: propostes per a millorar la convivència', aquest seminari té entre els seus objectius sensibilitzar la comunitat educativa sobre la prevenció i la detecció del racisme, la xenofòbia i altres formes d'intolerància en les aules; dotar d'eines per a la identificació de conductes discriminatòries i/o intolerants; proporcionar estratègies per a promoure la igualtat, el reconeixement i el respecte a la diversitat cultural en els centres educatius, així com afavorir l'intercanvi i la transferència d'experiències de la pràctica educativa.

El seminari té una duració total de tretze hores i, durant els dos dies, organitza diferents taules rodones, presentacions, ponències i tallers per a divulgar experiències educatives, compartir propostes d'intervenció en l'aula i presentar materials de treball per a educadors.

Entre altres continguts, s'hi tractaran assumptes com la convivència positiva, els drets humans i els delictes d'odi. Així mateix, es presentaran propostes com el projecte FRIDA i el seu manual de suport per a la prevenció i detecció del racisme, la xenofòbia i altres formes d'intolerància en les aules, o el protocol d'acolliment a l'alumnat desplaçat de la Comunitat Valenciana.