Detall notícia

El director general d'Esport assisteix a l'obertura del Simposi sobre Inclusió Social, Voluntariat i Clubs Esportius

01/12/2017
El director general d"Esport assisteix a l"obertura del Simposi sobre Inclusió Social, Voluntariat i Clubs Esportius

El director general d'Esport, Josep Miquel Moya, junt amb el vicerector de Cultura i Igualtat i catedràtic de Sociologia de la Universitat de València, Antonio Ariño, ha inaugurat a la seu de la Fundació Adeit Universitat Empresa el Simposi Nacional sobre Inclusió Social, Voluntariat i Clubs Esportius.

Un dels objectius d'aquesta jornada és donar a conéixer els resultats del projecte SIVSCE (Social Inclusió and Volunteering in Sports Clubs in Europe) a directius i tècnics de clubs esportius, responsables de la gestió esportiva, voluntaris, responsables de polítiques esportives i a la societat en general. Un altre dels fins d'aquest simposi és convertir els resultats del projecte SIVSCE en recomanacions i suggeriments útils per als clubs esportius i el món de l'esport en general.

El projecte SIVSCE ha estudiat els processos d'inclusió social i voluntariat en els clubs esportius europeus. Per a això es va realitzar una investigació comparada en deu països europeus, entre els quals es troba Espanya, de la qual s'han derivat resultats per als clubs esportius.

El simposi està adreçat a investigadors socials i de l'esport, directius, clubs esportius, professionals de la gestió esportiva, responsables de les polítiques esportives tant en l'àmbit nacional com autonòmic i local, voluntaris esportius i altres persones interessades en el món de l'esport.

La conferència d'obertura d'aquest simposi, titulada "Los clubes deportivos como base para la promoción de paradeporte" ha sigut a càrrec de Raúl Reina, professor titular en Activitat Física i Esport Adaptat en la Universitat Miguel Hernández, d'Elx, i director de l'Àrea d'Atenció a l'Estudiant amb Discapacitat en la mateixa universitat.

Arxius relacionats