Detall notícia

Marzà: 'El suport de les empreses als 'skills' valencians és, sens dubte, un suport a l'FP'

01/12/2017

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miguel Soler, i la directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Marina Sánchez, ha clausurat el Campionat Autonòmic Skills 2017, que s'ha celebrat al recinte IFA d'Alacant des del 27 de novembre fins a l'1 de desembre.

L'esdeveniment ha sigut organitzat per la Conselleria, amb el cofinançament del Fons Social Europeu i del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

Els 'skills' valencians del 2017 han conclòs amb l'acte de lliurament de les medalles d'or, plata i bronze als tres guanyadors de cadascuna de les 26 modalitats, i amb la presentació de l'equip valencià de Spainskills 2019. S'han lliurat un total de 78 medalles: 31 a estudiants de les comarques d'Alacant, 12 a les de Castelló i 35 a les de València.

Vicent Marzà ha declarat que "el suport de les empreses als 'skills' valencians és, sens dubte, un suport a l'FP, i és evident que ens necessitem mútuament. La Formació Professional necessita les empreses, i les empreses necessiten futurs professionals qualificats."

També ha agraït la participació de centres, alumnat i empreses: "Treballem colze a colze, i unint els nostres esforços aconseguirem que els titulats d'FP isquen millor preparats d'acord amb les necessitats del mercat laboral. I també millorarem la nostra economia pel fet de repercutir en el conjunt de la societat valenciana."

Per primera vegada s'ha organitzat l'esdeveniment autonòmic valencià en un únic recinte que ha agrupat a tots els participants. Els 'skills' valencians es consoliden com una plataforma per a estimular l'intercanvi entre l'estudiantat, el professorat i el teixit empresarial en l'àmbit de la formació professional, que permet conéixer nous estàndards i distingir la innovació en els diferents sectors productius.

Marzà ha presentat l'equip, compost pels 26 alumnes guanyadors de les medalles d'or, que representarà el territori valencià en els campionats nacionals Spainskills 2019.

El conseller ha agraït la participació de tot l'alumnat i ha destacat "que des de la Conselleria organitzarem un bon programa de formació especial per a acompanyar-vos en la vostra preparació i perquè pugueu donar el millor que porteu dins en les competicions estatals del 2019". Aquest equip està compost per 26 estudiants: 6 de les comarques d'Alacant, 6 de les de Castelló i 14 de les de València.

Skills 2017, a escala autonòmica, reuneix especialitats orientades a l'alumnat valencià matriculat en Formació Professional durant el curs 2017/2018. Les medalles s'han lliurat a cadascuna de les especialitats. Pel que fa a Transport i Logística, s'han lliurat medalles a les especialitats de reparació de carrosseria, tecnologia de l'automòbil i pintura de l'automòbil; quant a Construcció i Instal·lacions, a llanterneria i calefacció, instal·lacions elèctriques, ebenisteria, fusteria, jardineria paisatgística i refrigeració. Pel que respecta a Fabricació, a mecatrònica, disseny mecànic-CAD, CNC-torn i fresa, soldadura, control industrial i electrònica; quant a Informàtica i Comunicacions, a desenvolupament web, animació 3D i jocs; quant a Arts Creatives, a floristeria, tecnologia de la moda i disseny gràfic; quant a Serveis, a perruqueria, estètica, pastisseria i rebosteria, cuina, serveis de restaurant i bar, cures auxiliars d'infermeria i atenció sociosanitària.

Els 'skills' valencians han comptat amb la participació de 212 alumnes d'un centenar de centres educatius valencians, que competeixen en 26 modalitats d'FP.

S'adjunta el llistat de l'alumnat guanyador de cada modalitat.

Arxius relacionats