Detall notícia

Les Arts duplica l'ocupació per a esdeveniments corporatius i concerts pop en els últims dos anys

29/12/2017

El Palau de les Arts ha duplicat en els dos últims anys l'ocupació per activitat aliena a la programació pròpia, amb 52 esdeveniments corporatius a les diferents sales i espais, i 50 concerts de música pop a l'Auditori durant 2017.

Les Arts incrementa així, respecte a 2015, un 134 % la principal línia de treball orientada a obtindre ingressos atípics, és a dir aquells que -sense interferir en el seu desenvolupament- complementen els ingressos procedents de la programació artística pròpia (òpera i música simfònica) als quatre espais escènics de l'edifici.

Presentacions comercials, congressos, convencions, sopars d'empresa i tallers de treball són algunes de les principals activitats corporatives que s'hi han celebrat enguany. Les xifres mostren una especial incidència dels sectors automobilístic, financer, mèdic i farmacèutic, que suposen el major percentatge dels ingressos que registra Les Arts per aquest concepte.

Per la seua banda, l'Auditori, que el 2015 va acollir 9 concerts de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV), més de 15 concerts de música comercial, aconsegueix aquest any any 59 concerts. En aquesta xifra, s'inclouen tant els 9 propis de l'OCV com aquells de gestió externa, entre els quals figuren propostes d'artistes pop, musicals i també música simfònica sense interferir en l'activitat principal del teatre. En aquest sentit, Les Arts recorda que totes les propostes musicals compten amb la supervisió prèvia de la direcció del teatre per a garantir tant l'obertura del teatre a nous públics com per a mantenir l'òptim funcionament i difusió de la programació lírica i simfònica pròpia.

La gestió dels 39 espais que disposa l'edifici dissenyat per Santiago Calatrava per a lloguer es complementa amb altres activitats com les visites guiades i els serveis de restauració.

Des del passat mes de juny, el nou servei de visites guiades permet conéixer les instal·lacions del Palau de les Arts els 365 dies de l'any en una àmplia franja horària, de dilluns a dissabte de 10.30 hores a 14.30 hores i de 15.30 hores a 19.00 hores, i els diumenges de 10.30 hores a 14.30 hores. El canvi de gestió ha permés que l'afluència de públic de juny a desembre de 2017, amb 9.561 visitants registrats, triplique la xifra de 2015 (2.623) i duplique de sobres els 3.971 d'aquest mateix període el 2016. La xifra global de visitants el 2017 ascendeix a 13.718 persones.

De la seua banda, Les Arts ha vist també incrementats els ingressos originaris dels seus espais de restauració, adjudicats a PAL-ART Servicios Valencia, SLU, en concurs públic. El retorn econòmic procedent d'aquesta activitat el 2017 ha suposat 231.500 euros en els comptes del centre operístic, una dada que triplica la quantitat recaptada el 2015 que fou de 76.600 euros.