Detall notícia

Cultura edita la revista en línia 'L'oroneta' de recomanacions literàries per al públic infantil

17/02/2018
Cultura edita la revista en línia "L"oroneta" de recomanacions literàries per al públic infantil

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha editat una revista en línia amb recomanacions literàries per a ajudar els pares a triar les lectures dels seus fills i filles i servir de suggeriments les biblioteques i escoles.

'L'oroneta' és una revista allotjada en la web de la Conselleria, que es pot consultar en l'enllaç www.ceice.gva.es, que té una periodicitat trimestral i que ofereix 32 propostes de lectura.

La guia està organitzada per franges d'edats, llibres per a llegir en família i un títol per a la reflexió de persones adultes mediadores. Entre l'oferta s'arrepleguen contes il·lustrats per als més menuts que encara no han adquirit la competència lectora, llibres d'aventures, novel·la i poesia.

També s'incorporen activitats complementàries relacionades amb els títols triats per a dur a terme a les biblioteques o amb grups reduïts de xiquets i xiquetes.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha destacat la utilitat de la guia per a triar les lectures adequades a cada edat. "És una eina orientativa que posem a disposició de manera còmoda i ràpida, i que s'anirà actualitzant trimestralment", ha indicat.

Els criteris de selecció que s'han seguit per a l'elaboració d'aquesta guia de recomanacions han sigut la qualitat literària i estètica, la pertinència del contingut i del format segons l'edat, la diversitat temàtica, les possibilitats creatives i la capacitat del llibre de generar pensament crític, curiositat pel món i empatia per l'altre.

'L'oroneta' està coordinada pels animadors a la lectura Mar Benegas i Jesús Ge, de El Sitio de las Palabras, en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana i la Direcció General de Cultura i Patrimoni.

Aquesta publicació respon a les directrius del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2017-2021 "Llegim, llegim, llegim". Entre els objectius prioritaris del Pla es troba el foment d'activitats de promoció de la lectura, el foment i l'increment de l'hàbit lector i la potenciació de les biblioteques públiques i escolars.

Arxius relacionats