Detall notícia

L'IVC presenta a la Filmoteca 'La diligencia', de John Ford

07/03/2018
L"IVC presenta a la Filmoteca "La diligencia", de John Ford

L'Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca el dijous 8 de març, a les 19 hores, 'La diligència' (1939), de John Ford, dins del cicle 'Bàsics Filmoteca. Del cinetoscopi a l'smartphone: cinema i tecnologia'.

La professora de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i crítica de la revista 'Caiman Cuadernos de Cine' Violeta Kovacsics, serà la responsable de la presentació del clàssic de John Ford i del posterior col·loqui amb el públic de la Filmoteca. 'La diligència' podrà tornar a veure's el divendres, 9 de març, a les 22.30 hores, i el dissabte, 10 de març, a les 18 hores.

En aquesta edició, "Bàsics Filmoteca" se centra en l'evolució tecnològica del cinema des dels seus inicis fins a l'actualitat. El cicle es distribueix en blocs temàtics en els quals s'aborden aspectes d'aquesta evolució. En aquesta ocasió, el cicle analitza les implicacions estètiques relacionades amb els diversos formats cinematogràfics i les pantalles de cinema.

Considerada com un dels grans clàssics del gènere western, però també de la història del cinema, 'La diligència' figura en aquest bloc temàtic pels efectes del seu format quadrat sobre la composició de l'enquadrament.

Al costat de 'La diligència', el bloc temàtic dedicat als formats i pantalles es completa amb un altre western mític: 'Hasta que llegó su hora' (1968), de Sergio Leone, una de les pel·lícules que més partit trau a la composició de l'enquadrament en format panoràmic. El western de Leone podrà veure's el dissabte 10 de març, a les 20 hores, i el dimarts 13 de març, a les 18 hores.

Bàsics Filmoteca

Les sessions de cicle 'Bàsics Filmoteca' se celebren els dijous a partir de les 19 hores, estan centrades en la revisió de la història del cinema, són d'un marcat caràcter reflexiu i pedagògic, ja que compten amb una presentació i un col·loqui a càrrec d'un especialista cinematogràfic.

Igual que en les anteriors edicions, algunes de les pel·lícules són presentades per crítics de la revista 'Caimán Cuadernos de Cine', col·laboradora del projecte. L'entrada de les sessions dels dijous és gratuïta amb la presentació del carnet d'estudiant.

Arxius relacionats