Detall notícia

l'Institut Valencià de Cultura desvela la imatge del cartell de la 33a edició de Cinema Jove

16/05/2018
l"Institut Valencià de Cultura desvela la imatge del cartell de la 33a edició de Cinema Jove

Els artistes Anna Devís i Daniel Rueda, responsables de la imatge, i la directora d'art del festival, Julia Valencia, ha presentat el cartell d'aquesta edició en un acte a l'EASD València (Escola d'Art i Superior de Disseny de València). El festival, organitzat per l'Institut Valencià de Cultura, celebra la seua 33a edició entre el 22 i el 29 de juny.

El motiu principal del cartell d'enguany de Cinema Jove és la figura d'una dona d'esquena, en plena pujada d'una escala vertical, a punt d'aconseguir l'últim escaló amb la punta dels dits. En paral·lel, i també en vertical, es mostren les dates de celebració del festival de cinema.

"La imatge del cartell evoca el concepte d''ascensió', vinculat amb el leitmotiv del cinema i al qual se li pot traure múltiples significats", ha declarat Daniel Rueda, un dels creadors de la imatge del cartell de la 33a edició del Festival Internacional de Cinema de València-Cinema Jove.

La directora d'art de Cinema Jove, Julia Valencia, responsable última de la composició, ha destacat la coherència del resultat amb la imatge general del certamen. "Tant el cartell com l'escultura del premi o l'escenografia de les gales d'inauguració i clausura, per posar alguns exemples, responen als mateixos conceptes, a una idea comuna", ha afegit la directora artística.

La directora d'art del festival va triar aquesta parella d'artistes, igual que va fer l'any anterior amb Patricia Bolinches i Señor García, perquè "junts formen un duo creatiu on la personalitat dels dos ha trobat un llenguatge únic".

Ambientades en ciutats de tot el món i plenes d'estructures cridaneres, formes simples i colors pastel, les imatges de Devís i Rueda no sols parlen d'elegància, simplicitat i minimalisme, sinó que subratllen belles arquitectures i mostren una forma única d'experimentar la vida quotidiana i interactuar amb el nostre entorn més immediat.

Tant Devís (instagram.com/anniset) com Rueda (instagram.com/drcuerda), tenen centenars de milers de seguidors en Instagram i han treballat per a Netflix, Coca-Cola, Smart o Swatch, i la seua ha donat la volta al món passant des dels carrers de València a copar les pantalles de la famosa Times Square de Nova York. No obstant això, Devís i Rueda van destacar la novetat que resulta per als dos treballar per primera vegada "per a un festival de cinema".

L'acte de presentació del cartell va donar pas a la taula redona titulada 'El director creativo y otros animales mitológicos'. Al costat de Valencia, Devís i Rueda, va participar Patricia Bolinches, responsable de la imatge del cartell de l'anterior edició. "Més enllà de mostrar el nou cartell, hem volgut fer d'aquesta presentació un acte didàctic sobre la necessitat d'una direcció d'art en qualsevol esdeveniment cultural", ha indicat Carlos Madrid, director de Cinema Jove.

El festival comptarà amb les seccions oficials de llargmetratges, curtmetratges, webseries, trobada audiovisual de joves i diversos cicles paral·lels com Beats & Frames, dedicat a la música electrònica, una retrospectiva del productor castellonenc Fernando Bovaira o el jove Brian de Palma, en el qual es projectaran els primers 'films' del director nord-americà.

Arxius relacionats