Detall notícia

Adrián Novella es proclama vencedor del Torneig de Dramatúrgia Valenciana

13/06/2018
Adrián Novella es proclama vencedor del Torneig de Dramatúrgia Valenciana

Adrián Novella es va proclamar anit vencedor del Torneig de Dramatúrgia Valenciana, després de diverses setmanes de combats intensos. La final es va disputar al Teatre Rialto de València en el marc del Festival Tercera Setmana.

Com en els combats anteriors, va prendre la paraula el mestre de cerimònies, Xavo Giménez, per a presentar als dos finalistes el III Torneig de Dramatúrgia Valenciana: 'el Nano Malillero' Adrián Novella i 'la Plometa de Russafa' Jerónimo Cornelles.

Van pujar també al 'ring' el director adjunt d'Arts Escèniques de l'Institut Valencià de Cultura, Roberto García; el dramaturg, director de Creador.es i impulsor del torneig a València, i el dramaturg Jordi Casanovas, que fa set anys va posar en marxa per primera vegada aquesta activitat en el Festival Temporada Alta de Girona.

Els tres van coincidir en la importància de reforçar i visibilitzar la dramatúrgia viva valenciana i impulsar aquest tipus d'activitats que donen importància a la paraula i a la capacitat que té de transformar, revolucionar i perdurar en el temps.

Els dos finalistes tenien les mateixes premisses a l'hora d'escriure les obres: havien de tindre entre 40 i 45 minuts de durada, dos personatges i una frase inclosa en el text: "¿Cuántos Zippos con el galeón nacarado que me regalaste hacen falta para eso?", extreta de l'obra de Mafalda Bellido, guanyadora de l'edició passada. Així ho van fer, primer, Jerónimo Cornelles, que va comptar amb els actors Inma Sancho i Bruno Tamarit, i en la segona part Adrián Novella, amb la veu de Rafa Calatayud i María José Péris.

Finalment, com en tots els combats previs, el públic va decidir el guanyador amb els seus vots i va atorgar a Adrián Novella el cinturó de campió de la III edició del Torneig de Dramatúrgia Valenciana.

Així va acabar anit el Torneig de Dramatúrgia Valenciana, que organitza l'Institut Valencià de Cultura amb la col·laboració de Fundació SGAE, Sala Off i Creador.es, després de set intensos combats realitzats al Teatre Arniches d'Alacant, el Principal de Castelló, i la Sala Off i el Rialto de València, en els quals han participat huit dramaturgs i 29 actors, i en què el públic ha gaudit de la dramatúrgia valenciana.

Arxius relacionats