Detall notícia

El Museu de Belles Arts de València obri el dissabte fins a les dotze de la nit

20/07/2018
El Museu de Belles Arts de València obri el dissabte fins a les dotze de la nit

El Museu de Belles Arts de València amplia el seu horari habitual i dissabte que ve romandrà obert de manera extraordinària fins a les dotze de la nit, sumant-se així als actes de la Gran Nit de la Fira de Juliol.

Així, el museu ofereix la possibilitat de visitar relaxadament i 'a la fresca' les sales de la col·lecció permanent i l'exposició temporal 'Kleinmeister. El llegat de Dürer en la Col·lecció Mariano Moret', que precisament es clausura el diumenge 29 de juliol.

La mostra està dedicada al conjunt de gravadors de la ciutat de Nuremberg que van seguir l'estela d'Albercht Dürer a principis del segle XVI. En total, 141 peces dels 'Kleinmeister' (petits mestres), els gravadors que es van caracteritzar per la realització d'estampes de petit format, moltes d'aquestes vertaderes miniatures, que requerien d'una enorme perícia tècnica per a executar-les. Es poden contemplar obres d'Albercht Dürer, els germans Beham, Georg Pencz, Heinrich Aldegrever, la família Hopfer, entre altres.

Les sales de la col·lecció permanent també estaran obertes. La primera planta de l'edifici ha renovat les seues instal·lacions, ha millorat la il·luminació de les sales i ha incorporat noves obres d'art que abans no s'havien exhibit. Aquestes sales estan dedicades a l'art espanyol del segle XVII, a l'art italià i flamenc del segle XVII i a l'art del segle XVIII i del Romanticisme.

Una altra de les novetats és la nova museografia instal·lada al corredor de la primera planta, que explica amb més precisió l'època pictòrica que s'hi veurà i la trajectòria dels autors. Els panells informatius estan perfectament integrats de manera que no obstaculitzen la visibilitat dels retaules gòtics de la planta baixa.

Arxius relacionats