Detall notícia

Amoraga destaca l'esforç inversor per a recuperar el patrimoni cultural de Dénia amb projectes que ascendeixen a 868.000 euros

14/09/2018
Amoraga destaca l"esforç inversor per a recuperar el patrimoni cultural de Dénia amb projectes que ascendeixen a 868.000 euros

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha visitat, junt amb l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, dues actuacions en patrimoni cultural que es duran a terme pròximament al municipi i que tenen una inversió de 868.000 euros. A més, han mantingut una reunió per a emprendre diferents projectes culturals.

Dilluns que ve comencen les obres del projecte de rehabilitació de la Casa de la Marquesa Valero de Palma com a seu del museu d'història de la ciutat de Dénia, que està dotat amb un pressupost de 493.961,99 euros finançats pel Pla d'inversió productiva de la Generalitat.

El deteriorament de l'edifici fa necessari habilitar i adequar les instal·lacions a les necessitats museístiques, així com al compliment de normatives en vigor i a l'eliminació de barreres arquitectòniques, perquè el seu nou ús siga el de museu d'història de la ciutat.

Es pretén fer el nou accés al museu des del carrer Ramón y Cajal, mitjançant un forjat al nivell del carrer des del qual es podrà accedir a la planta baixa a través d'una nova escala o ascensor. L'edifici consta de planta semisoterrani, planta baixa, planta primera, segona i coberta.

D'altra banda, al castell de Dénia s'invertiran 375.000 euros en la restauració del verger alt i del baluard oriental. El 50% serà sufragat per fons FEDER destinats a la recuperació del patrimoni cultural.

L'actuació consisteix en el condicionament del camí de baixada al baluard oriental amb la reparació i la consolidació del mur de contenció de l'esplanada. Les operacions comprendran la posada en valor del pas de l'esplanada del castell al camí de descens i del pla de descens.

Pel que fa al baluard oriental, els treballs estan destinats al reconeixement de les fàbriques que hi ha, a la consolidació i a la definició del mur. A més, en el conjunt de plataformes situades al sud del verger alt es duran a terme excavacions arqueològiques, la consolidació de les restes i la posada en valor d'aquestes.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha destacat l'esforç inversor de la Generalitat per a recuperar el patrimoni cultural del municipi. Així mateix, ha agraït la col·laboració institucional de l'Ajuntament de Dénia per fer realitat els projectes culturals.

Arxius relacionats