Detall notícia

Marzà: 'Compartim amb EcoEscoles l'objectiu comú de construir una escola compromesa amb el seu entorn i decidida a millorar la vida de les persones'

09/11/2018

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat per l'alcaldessa d'Alcalalí, Maribel Molina, ha participat en l'obertura de la jornada 'Educant a la natura' del projecte EcoEscoles, una iniciativa que compta amb el suport d'Educació mitjançant les ajudes a projectes d'investigació i innovació educativa.

EcoEscoles està establit en centres escolars agrupats en què es tracten temes de desenvolupament rural, mediambiental i ecològic. L'eix central del projecte és l'hort escolar i l'agent protagonista és l'alumnat. En aquest sentit, hi participen més de 6.500 alumnes i 442 docents de 30 centres educatius de Primària, Secundària i Educació Especial en 12 municipis de les comarques de la Safor, la Marina Alta i la Marina Baixa.

"EcoEscoles és un projecte excel·lent perquè genera participació, crea xarxa, connecta escoles i transmet valors de solidaritat i sostenibilitat mediambiental. Persegueix, en definitiva, allò que persegueix aquest Govern: construir una escola cada vegada més compromesa amb el seu entorn i decidida a millorar la vida de les persones", ha destacat el conseller.

A més, ha afegit que "gràcies a EcoEscoles l'alumnat està aprenent a treballar, cultivar i estimar la terra mitjançant l'hort escolar, han descobert conceptes tan rellevants com sostenibilitat, agricultura ecològica o proximitat; i, sobretot, han desenvolupat un esperit crític envers el món que els envolta i han pres consciència de la necessitat de protegir i respectar el medi ambient".

Els centres que conformen la xarxa del projecte EcoEscoles organitzen al llarg del curs diverses activitats sobre educació ambiental relacionades fonamentalment amb problemàtiques locals i comarcals com ara incendis forestals, gestió de l'espai agrícola o polítiques municipals, entre altres.

A més, promouen la formació del professorat, l'accés a la informació i l'intercanvi d'experiències; posen en funcionament un hort escolar, i introdueixen l'alimentació ecològica i de proximitat en els menjadors escolars.

EcoEscoles compta, a més, amb el suport d'Agricologia, l'associació Agricologia Recupera, la Xarxa Llauradora de les Comarques Centrals, l'associació Grup d'Acció Local Rural Muntanyes d'Alacant, diferents associacions de jubilats de les localitats i les AMPA dels centres participants.