Detall notícia

El monestir de Sant Miquel dels Reis obri el 22 de gener amb visites gratis a l'edifici i a l'exposició 'Fons fotogràfics valencians'

20/01/2019
El monestir de Sant Miquel dels Reis obri el 22 de gener amb visites gratis a l"edifici i a l"exposició "Fons fotogràfics valencians"

El monestir de Sant Miquel dels Reis obri el 22 de gener, festivitat local de Sant Vicent a la ciutat de València, i ha programat visites gratuïtes pel monestir i a l'exposició 'Fons fotogràfics valencians'. A més, també es podrà visitar al claustre l'exposició 'Segell de patrimoni europeu'.

A partir de les 11.00 hores i fins a les 14.00 hores, sense reserva prèvia, es realitzaran les visites al monestir, bé d'interés cultural pel valor arquitectònic, artístic i històric que té.

El recorregut comprén els claustres del monestir, l'església desacralitzada de Sant Miguel i la cripta on descansen les restes mortals de la virreina Germana de Foix, qui junt amb Ferran d'Aragó, duc de Calàbria, va manar construir, en el segle XVI, el monestir tal com ha arribat als nostres dies. És una obra representativa del renaixement valencià que van dissenyar Alonso de Covarrubias i Juan de Vidaña.

També s'han programat visites guiades a l'exposició que s'exhibeix a la sala capitular 'Fons fotogràfics valencians', en què es mostra una part dels documents gràfics que conserva la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

Les reproduccions fotogràfiques mostren una part de la història valenciana des dels daguerrotips del segle XIX fins a les fotografies actuals, que tenen la signatura de fotògrafs valencians com Vicente Peydró, Finezas, Mario Guillamón, Lázaro Bayarri, Francesc Jarque, Desfilis, Antonio García i la família Roglà, entre d'altres.

Al claustre del monestir s'ha situat una altra exposició que ha produït la Unió Europea en col·laboració amb el Ministeri de Cultura i Esport sobre els segells de patrimoni europeu, que s'exhibeix per primera vegada a Espanya.

La mostra es compon de 38 panells que han obtingut la distinció de segell de patrimoni europeu, en què es destaca el valor simbòlic, el paper que ha exercit en la història d'Europa i les activitats que ofereixen per a estrényer els llaços de la Unió Europea amb la ciutadania. Entre els llocs i els documents que es destaquen, se'n troben dos d'àmbit nacional: l'arxiu de la Corona d'Aragó i la Residència d'Estudiants.