Detall notícia

Cultura planteja adequar estèticament l'entorn de Sant Miquel dels Reis

21/01/2019

La direcció general de Cultura i Patrimoni està treballant en un projecte per a adequar estèticament l'entorn de Sant Miquel dels Reis.

El Monestir de Sant Miquel dels Reis està declarat bé d'interés cultural (BIC), amb categoria de monument, per la Generalitat a causa del seu valor arquitectònic, artístic i històric i actualment és la seu de la Biblioteca Valenciana, Cultura i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.
Cultura de la Generalitat ha convocat els propietaris confrontants de l'edifici per a presentar-los el projecte que consisteix a millorar les condicions d'adequació estètiques i de seguretat de l'entorn del monestir.

Tant la elaboració com l'execució d'aquest projecte serà assumit íntegrament per la Generalitat sense que supose cap mena de cost per als propietaris.

El projecte preveu adequar les façanes dels edificis que voregen el monestir, pertanyents a l'avinguda de la Constitució i a l'avinguda Germans Machado. La intervenció de pintura mural es farà en col·laboració amb el Consorci de Museus i comptarà amb artistes valencians.

També es millorarà la il·luminació exterior de l'entorn i el ferm del carrer destinat a l'aparcament. El projecte no constitueix cap modificació urbanística.

A més, Cultura està treballant en un altre projecte per a restaurar el mur que circumda el monestir i que forma part dels elements del BIC.

Arxius relacionats