Detall notícia

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i els cantants del Centre Plácido Domingo col·laboren, per primera vegada, en l'espectacle 'Lumina'

21/01/2019
La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i els cantants del Centre Plácido Domingo col·laboren, per primera vegada, en l"espectacle "Lumina"

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, que depén de l'Institut Valencià de Cultura, i els alumnes del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo col·laboren per primera vegada en l'espectacle 'Lumina'. Els alumnes del Centre Plácido Domingo i la JOGV, de la mà del director convidat Hilari Gracia i la directora assistent Júlia Cruz, assagen l'espectacle aquests dies al Palau de les Arts.

Les representacions se celebraran els dies 26 i 27 de gener a les 20 hores a la Sala Martín i Soler de les Arts en el marc de la iniciativa promoguda pel Palau de les Arts 'Mozart Nacht und Tag'. L'entrada és lliure fins que es complete l'aforament de cada espai.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular, Marga Landete, ha manifestat que "per a l'Institut Valencià de Cultura és un motiu d'alegria que la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana col·labore per primera vegada amb el Centre de Perfeccionament Plácido Domingo. Tan sols esperem que aquesta siga la primera de moltes altres col·laboracions".

'Lumina' és un espectacle musical que combina fragments de diverses òperes de Mozart amb la llum com a fil conductor, per això el seu nom. Com a espectacle compta amb la direcció escènica d'Allex Aguilera i escenografia, vestuari i il·luminació realitzats per l'equip de les Arts.

En l'espectacle, amb un programa integral de música de Mozart, s'interpreten fragments de les òperes 'Don Giovanni', 'Cosí fan tutte', 'Le nozze di Fígaro' i 'Die Zauberflöte'.

La direcció musical és de Hilari Garcia al front de la JOGV i els cantants del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo són les sopranos Maria Caballero, Vittoriana De Amicis i Marian Pirtskhalaishvili, las mezzosoprano Juliette Cahuvet, Olga Syniakova, Andrea Orjuela i Marta Di Stefano, el tenor, Mark Serdiuk, el baríton Alberto Bonifazio i els baixos barítons Pau Armengol i Arturo Espinosa.

L'espectacle 'Lumina' s'emmarca dins la iniciativa promoguda pel Palau de les Arts 'Mozart Nacht und Tag', que pretén acostar a la ciutadania la música del compositor en format marató i que celebra el naixement del geni de Salzburg.

Arxius relacionats