Detall notícia

L'IVC presenta a la Filmoteca el clàssic de terror 'Los ojos sin rostro' de Georges Franju

23/01/2019
L"IVC presenta a la Filmoteca el clàssic de terror "Los ojos sin rostro" de Georges Franju

L'IVC presenta a la Filmoteca el dijous, 24 de gener, a les 19 hores, 'Los ojos sin rostro' (1960) del director francés Georges Franju, dins del cicle 'Bàsics Filmoteca: Diàlegs i filiacions (II)'.

La pel·lícula serà presentada al públic pel crític de la revista 'Caimán Cuadernos de Cine', Enric Albero, que també parlarà de la relació estètica i argumental molt evident d'aquest atípic i poètic clàssic del terror amb 'La piel que habito' (2011) de Pedro Almodóvar.

Considerada com una de les grans pel·lícules del cinema europeu, 'Los ojos sin rostro' és la història truculenta d'un cirurgià brillant i embogit que rapta xiques amb la finalitat d'utilitzar la seua pell per a reconstruir la bellesa de la seua filla, destrossada per un tràgic accident del qual ell se sent culpable.

"A cavall entre el classicisme i la modernitat, la pel·lícula de Franju reanima un conjunt de tradicions -la iconografia expressionista, l'aura mítica del monstre de Frankenstein o el melodrama gòtic- mitjançant implants formals impropis de l'època", segons ha assenyalat Enric Albero.

'Los ojos sin rostro' es podrà tornar a veure el divendres, 25 de gener, a les 20.15 hores. 'La piel que habito' es projecta el divendres 25 a les 18 hores, i el diumenge 27 de gener a les 20 hores.

'Bàsics Filmoteca: Diàlegs i filiacions (II)' planteja una mirada a la història del cinema a través del diàleg entre clàssics amb relacions de parentiu i afinitats, que pertanyen a diversos períodes històrics i diferents geografies cinematogràfiques.

Bàsics Filmoteca

L'enfocament didàctic de 'Bàsics Filmoteca' es materialitza en sessions amb presentacions i col·loquis a càrrec d'especialistes en anàlisi cinematogràfica. Aquestes sessions se celebren els dijous a partir de les 19 hores.

Igual que en anteriors edicions, algunes de les pel·lícules són presentades per crítics de la revista 'Caimán Cuadernos de Cine', col·laboradora del projecte. L'entrada de totes les sessions de 'Bàsics Filmoteca' és gratuïta amb la presentació del carnet d'estudiant.

Arxius relacionats