Detall notícia

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu estrena una web més accessible a la ciutadania

23/01/2019

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha actualitzat la seua pàgina web adaptant-la als nous formats tecnològics que permeten una accessibilitat més còmoda per a la ciutadania.

Amb el nou format, s'ha tractat de modernitzar la web, ja que l'anterior portava més de quinze anys en funcionament. La navegació és molt més senzilla i la nova distribució de textos i imatges, les entrades i els desplegables tenen en compte la visualització en els nous dispositius de consulta: tauletes tàctils i telèfons intel·ligents.

Les imatges tenen més importància en aquesta nova web, s'ha realitzat una actualització dels textos i s'han augmentat els continguts.

En la pàgina web, es pot trobar informació de servei sobre els horaris, la història i les funcions de la Biblioteca Valenciana, i sobre els fons documentals que conté.

La col·lecció de la Biblioteca es pot consultar a través del tipus de material que s'ha distribuït en arxius personals, manuscrits, impresos antics, cartells, 'ephemera', còmics, fotografies aèries, gravats, mapes, targetes postals, partitures, llibre modern, programes de festes, periòdics, revistes, butlletins oficials, almanacs, guies, auques, dibuixos i fotografies. També s'hi especifica l'apartat de catàlegs bibliogràfics i autoritats.

A més, ofereix les activitats relacionades amb l'animació a la lectura i el calendari dels pròxims mesos: trobada amb escriptors, recitals, club de la lectura, tallers literaris, exposicions i visites guiades.

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu és el centre superior bibliotecari i depòsit bibliogràfic bàsic de la Generalitat, amb més d'un milió de documents, que s'encarrega de reunir, conservar, catalogar i difondre les obres editades a la Comunitat Valenciana, d'autors i autores valencians i sobre temes relacionats amb la cultura valenciana.

Arxius relacionats