Detall notícia

L'Institut Valencià de Cultura celebra un concert d'oboé i piano del cicle de Joves Intèrprets

11/02/2019
L"Institut Valencià de Cultura celebra un concert d"oboé i piano del cicle de Joves Intèrprets

L'Institut Valencià de Cultura celebra un concert d'oboé i piano del cicle de Joves Intèrprets amb l'objectiu de donar a conéixer el treball i els progressos de joves músics valencians que han rebut per a la seua formació l'ajuda d'aquesta institució.

En la primera part del concert s'interpretarà la 'Sonata en do menor per a oboé i piano' d'A. Vivaldi (1678-1741) i el 'Quartet per a oboé en fa major' de W. A. Mozart KV.370 (1756-1791).

I en la segona part, la 'Sonata en sol menor per a oboé i piano' de C. P. E. Bach (1714-1788), la 'Sonata per a oboé i piano' de C. Saint-Saëns (1835-1921) i el 'Morceau de salon' op. 228 de J. W. Kalliwoda (1801-1866).

Alba Sanz Ponce va començar els seus estudis musicals al Conservatori Professional de Música Josep Climent d'Oliva amb el professor Eduardo Sala, on obté el títol professional en l'especialitat d'oboé. Posteriorment, continua amb els estudis superiors de música al Conservatori Superior Óscar Esplá d'Alacant amb el professor Pedro Herrero, on aconsegueix el Títol Superior de Música en l'especialitat d'oboé.

Ha realitzat cursos de perfeccionament amb professors de gran nivell, com Francisco Salanova, Ana Rivera, Cristina Gómez, Pierre Antonie, David Walter, Thomas Indermürlhe i Roberto Turlo, entre altres. També ha format part de la Joven Orquesta Turina, Jove Orquestra Simfònica de Castelló de la Plana, Orquestra de la Universitat d'Alacant, Orquestra Simfònica de l'Acadèmia Valenciana, International Youth Philarmonic Orchestra, European Youth Wind Orchestra, International Junge Orcherakademie, del quintet de vent Tosca Ensemble i ha col·laborat amb l'Orquestra Ciutat d'Elx.

L'any 2017 va ser premiada amb una beca per a joves músics (IVC) per a estudiar un curs d'alt perfeccionament a l'Escola Superior de Música de Catalunya amb els professors Dolors Chiralt, solista de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i Eduardo Martínez, solista de l'Orquestra de Granada.

Actualment estudia el curs especialitzat 'Music Training' al Conservatori Superior Liceu de Barcelona amb el professor d'oboé Daniel Fuster, alhora que ho combina amb la pràctica docent en un institut de Secundària de Barcelona.

Francisco José Ruiz Illán és natural de Callosa de Segura (Alacant), fa els estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Múrcia "Manuel Massotti Littel". Finalitza el Grau Superior de Piano amb el catedràtic Mario Monreal, on obté Menció d'Honor final de carrera.

Està en possessió del títol de Professor Superior de Solfeig i Teoria de la Música, Transposició i Acompanyament, i del títol de Professor Superior de Música de Cambra. Màster Universitari en Interpretació i Investigació Musical per la Universitat Internacional de València.

Perfecciona estudis d'interpretació pianística amb els catedràtics Miguel Ángel Herranz, Esteban Sánchez, Guillermo González, Ana Guijarro, Juan José Pérez Torrecillas i Aquilles Dellavigne, entre altres.

Ha sigut membre cofundador del trio Ensemble Mixtures, agrupació amb què s'aprofundeix i es pretén participar en la divulgació de la música dels segles XX i XXI.

Acompanya al piano i participa en cursos d'interpretació instrumental amb solistes de prestigi internacional com Jean-Yves Fourmeau (saxòfon), Enrique Pérez (clarinet), Magdalena Martínez (flauta), Jean-Louis Capezzali (oboé), Rauno Tikkanen (clarinet), Silvia Caredu (flauta), Cristina Gómez Godoy (oboé) o Vincent Lucas (flauta).

Col·labora com 'concertmeister' amb l'Orfeó de Torrevieja, Cor de la Universitat Miguel Hernández d'Elx i Coral San Martín de Callosa de Segura, entre altres agrupacions vocals.

Actualment és professor de Repertori amb Piano per a instruments i coordinador de l'àrea d'aquesta especialitat al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València.

Arxius relacionats