Detall notícia

El Museu de Belles Arts obri l'edifici Pérez Castiel amb una exposició de pintors valencians del segle XIX i XX

12/02/2019
El Museu de Belles Arts obri l"edifici Pérez Castiel amb una exposició de pintors valencians del segle XIX i XX

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, i la directora del Museu de Belles Arts, Margarita Vila, han explicat el programa expositiu del museu per a 2019 després de la reunió del Patronat del Museu de Belles Arts.

Per a enguany, s'han previst set exposicions temporals i la presentació de la predel·la del retaule gòtic de Sant Jordi del 'Centenar de la Ploma' procedent del Museum Victoria&Albert de Londres, que serà estudiada i restaurada per l'IVCR+i.

El Museu de Belles Arts de València obri l'edifici Pérez Castiel (V fase) el pròxim 12 de març amb una exposició de pintors valencians del segle XIX i XX que mostrarà els fons propis del museu d'artistes que van coincidir amb el període de vida de Joaquim Sorolla. S'exposarà obra de Sorolla, Pinazo, Josep i Marià Benlliure, Muñoz Degrain, Antoni Fillol i Cecili Pla, entre altres.

A final de març, l'exposició 'Picasso-Cela. Escrits, llibres i ceràmiques' mostrarà la relació d'afecte entre Pablo Picasso i Camilo José Cela amb documents i imatges que acrediten l'amistat.

La mostra de Vicent López Portaña, que recopilarà l'obra de l'artista disseminada en altres museus nacionals i internacionals, s'obrirà al maig. Aquesta mostra reactivarà la figura d'un dels grans pintors valencians aprofundint en el coneixement del seu art.

Després de l'estiu, 'Teste Grottesche' mostrarà dibuixos i aiguaforts sobre els caps grotescos que va pintar Leonardo da Vinci demostrant la seua tècnica magistral en la representació de la bellesa, però també la lletjor i les deformitats facials.

A l'octubre, 'Ars Publica' reunirà pintures, gravats, llibres, cartells i maquetes relacionats amb l'enginyeria civil, el transport i les infraestructures des de l'Edat Mitjana a la Contemporània. La mostra reuneix l'interés artístic de les obres amb el testimoni documental.

'Vicent Rodés. L'estudi del natural' donarà a conéixer la producció retratística d'un dels pintors més interessants del segle XIX, que va desenvolupar la seua trajectòria a Alacant, València i Barcelona.

Per a finalitzar l'any, al novembre, es presentarà una exposició de 47 escultures de terrissa i policromat sobre 'La degollació dels innocents' que s'ubicarà al vestíbul del museu seguint un estructura a manera de betlem.

També està previst que la col·lecció de monedes del 'Regne de València - Vidal Valle Ortí', que actualment està exposada al Palau de la Generalitat, es trasllade al Museu de Belles Arts.

Posada a punt de l'edifici Pérez Castiel i la botiga del museu

El Museu de Belles Arts està realitzant diverses tasques per a adaptar l'espai arquitectònic de l'edifici Pérez Castiel a les necessitats de l'exposició i al seu discurs: adequació del claustre, recuperació de la font i millora de la senyalística i il·luminació per a l'exposició que ocupe les noves sales.

Altres actuacions que s'estan realitzant van encaminades a reobrir la botiga del museu adequant el recinte i dotant-la del personal al càrrec. S'ha pensat en la botiga com un espai creatiu en què es programaran activitats de diferents temàtiques orientades a oferir experiències artístiques a tot tipus de col·lectius i rangs d'edat.