Detall notícia

El Consell aprova la renovació de les presidències dels Consells Socials de les Universitats Valencianes

15/02/2019

El Ple del Consell ha aprovat la renovació de les presidències dels Consells Socials del sistema universitari valencià: Universitat Miguel Hernández d'Elx, Universitat d'Alacant, Universitat de València, Universitat Politècnica de València i Universitat Jaume I de Castelló.

Per al Consell Social de la Universitat Miguel Hernàndez d'Elx, ha sigut elegit president Joaquín Pérez Vázquez. Pérez Vázquez ha sigut vocal del Consell Social de la Universitat Miguel Hernández des de l'any 2010 i és un dels màxims executius del Grup Soledad, un conjunt d'empreses dedicades al sector del pneumàtic.

Com a president del Consell Social de la Universitat d'Alacant ha sigut elegit, Adolfo Utor Martínez, president de la naviera Baleària i de la Comissió de línies regulars de l'Asociación Naviera Española (ANAVE). Utor, a mes, és membre de la junta directiva de l'Asociación Valenciana de Empresarios (AVE), d'Exceltur i de la Mesa del Turismo Nacional. A més, també és director acadèmic de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Fundació Universitat-Empresa (ADEIT) de la Universitat de València.

Maria Emilia Adán García ha sigut nomenada presidenta del Consell Social de la Universitat de València. Adan Garcia és registradora de la propietat, membre de la Comissió del protectorat de Fundacions de la Comunitat Valenciana, i presidenta de *CONVIVENTIA, Associació de Registradors per l'arbitratge, la mediació i la conciliació. En 2017 va ser elegida en les eleccions al Col·legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles d'Espanya, sent la primera dona al capdavant dels registradors espanyols.
Pel Consell Social de la Universitat Politècnica de València, serà renovada Mónica Bragado Cabeza, Enginyera Industrial per la UPV. Ha estat vinculada durant 12 anys amb el Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana i actualment, és directora de Desenvolupament de Negoci en la planta de la Pobla de Vallbona de la multinacional electrònica canadenca Celestica. Amb el seu nomenament com a presidenta del Consell Social de la UPV, es va convertir en la dona més jove a presidir un organisme d'aquestes característiques a Espanya, i la primera dona amb aquesta responsabilitat en una universitat pública valenciana.

El president del Consell Social de la Universitat Jaume I de Castelló serà Sebastián Pla Colomina, president de l'empresa consignatària Sucesores de Sebastián Roca. També és president del Consell Empresarial de Castelló de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i de l'Associació de Consignataris i Empreses Portuàries de Castelló (ACEP). A més, ocupa la vicepresidència del Consell d'Administració de PortCastelló.