Detall notícia

El III Concurs d'Orquestres Bankia arriba al Palau de les Arts

15/02/2019

El III Concurs d'Orquestres Bankia de la Comunitat Valenciana torna al Palau de les Arts per tercer any consecutiu. Una vegada més, aquest esdeveniment musical permetrà accedir a les magnífiques interpretacions que les orquestres participants han preparat amb intensa dedicació.

El programa 'Bankia escolta València', que es desenvolupa per a impulsar i reconéixer l'activitat musical al territori valencià, té en aquest concurs una de les seues accions més importants.

El certamen està organitzat per la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l'Institut Valencià de Cultura, amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), i té el patrocini de Bankia.

L'organització segueix impulsant millores i nous projectes al voltant del concurs, però l'objectiu principal continua sent, sens dubte, aconseguir la satisfacció de les nostres societats musicals i les seues agrupacions.

"Moltes societats i agrupacions ens han animat a continuar amb aquesta iniciativa, atés que estan constatant els múltiples beneficis que els proporciona aquest projecte en un breu termini de temps. Nosaltres no podem més que escoltar-les i seguir els seus consells", ha destacat el director de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinós.

Aquesta iniciativa té el compromís de millorar la qualitat de les nostres agrupacions orquestrals i la formació i motivació dels músics de corda valencians. Uns músics que estan aconseguint altes quotes d'excel·lència, ja que formen part de les millors orquestres professionals de l'Estat i de la resta d'Europa.

En aquest concurs hi ha dues categories: la categoria Salvador Giner i la categoria Martín i Soler. La primera començarà a les 10.30 hores i hi intervindran dues orquestres. Primer, l'Orquestra Simfònica de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol, dirigida per Pablo Marqués Mestre, interpretarà la 'Simfonia núm. 4 op. 60' de L.V. Beethoven i la 'Suite per a orquestra op. 49' de Camille Saint Saëns. A continuació, la Jove Orquestra de La Primitiva de Xàtiva interpretarà, dirigida per José Martinez Colomina, l''Obertura Coriolà op. 62' de L.V. Beethoven i la 'Simfonia núm. 1 en do major op. 21' de L.V. Beethoven.

A les 16.30 hores serà el torn de les orquestres de la categoria Martín i Soler. L'Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria interpretarà, dirigida per Juan José Aguado Baena, la 'Simfonia núm. 7 en la major op. 92' de L.V. Beethoven i el 'Bolero' de Maurice Ravel. Per a acabar, actuarà l'Orquestra de Corda de la Societat Musical d'Alboraia que interpretarà, amb José Balanzá Marí al piano i dirigida per Francisco José Valero García, la 'Simfonia núm. 100 en sol major Hob l:100 'Militar'' de Joseph Haydn i el 'Concert per a piano núm. 1 en mi bemoll major R 455 S. 124' de Franz Liszt.

El jurat estarà format per Miguel Ángel García Cañamero, Beatriz Fernández Aucejo i Gjiorgi Dimcevski.