Detall notícia

S'atorguen els premis del III Concurs Bankia d'Orquestres de la Comunitat Valenciana

17/02/2019

Hui ha tingut lloc al Palau de les Arts el Concurs Bankia d'Orquestres de la Comunitat Valenciana, en el qual han intervingut en la sessió matinal les dues orquestres de la secció Salvador Giner.

Aquesta és una iniciativa que dona més protagonisme al moviment orquestral que hi ha dins de les societats musicals valencianes. La finalitat que té és promoure i donar suport a la interpretació i la difusió de la música com a part fonamental del patrimoni cultural valencià, i la d'enfortir l'entorn associatiu de les societats musicals i les orquestres d'aquestes.

En la categoria Salvador Giner, han intervingut l'Orquestra Simfònica de la Societat Musical la Primitiva de Rafelbunyol, que ha interpretat la Simfonia no4 Op.60 de L.V. Beethoven i la Suite per a orquestra Op.49 de Camille Saint Saëns, dirigida per Pablo Marqués Mestre; i la Jove Orquestra de la Primitiva de Xàtiva, que ha interpretat l'Obertura Coriolano op.62 de L.V. Beethoven i la Simfonia núm. 1 en do major op.21 de L.V. Beethoven, dirigida per José Martinez Colomina. La guanyadora en aquesta categoria ha sigut l'Orquestra Simfònica de la Societat Musical la Primitiva de Rafelbunyol.

Per la seua banda, en la categoria Martín i Soler, l'Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria ha interpretat la Simfonia n.o 7 en la major op. 92 de L.V. Beethoven i el 'Bolero' de Maurice Ravel, dirigida per Juan José Aguado Baena; i l'Orquestra de corda de la Societat Musical d'Alboraia, que ha interpretat la Simfonia núm.100 en sol major Hob l:100, 'Militar', de Joseph Haydn i el Concert per a piano núm. 1 en mi bemoll major R 455 S. 124 de Franz Liszt, amb José Balanzá Marí al piano i dirigida per Francisco José Valero García. Finalitzades les actuacions, el jurat ha donat a conéixer la guanyadora, que ha sigut l'Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria.